Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2011,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 17. 11. 2011, 10.28

8 let

Montpellier in Kielce polovično uspešna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Montpellier je zmagal v francoskem "derbiju", a izgubil v ligi prvakov. V Nemčiji sta bila razpoložena Boštjan Hribar in Aleš Pajovič, presenetljiva rezultata pa v švicarski ligi.

V francoskem prvenstvu se je v sredo zgodil pravi "slovenski" obračun, v katerem je domači Paris Praznika in Kozomare gostil vodilni Montpellier. Boljši so bili slednji, za katere sta skoraj tretjino zadetkov prispevala Kavtičnik in Gajič,v vratih pa je blestel Prošt. Zbral je 14 obramb.

Po tritedenskem premoru se nadaljuje tudi liga prvakov. V 5. krogu so Zormanove Kielce pričakovano izgubile proti favoriziranemu Atleticu iz Madrida, Veszprem, kjer si kruh služi David Koražija pa je prišel do zmage v Berlinu in tako ostaja na četrtem mestu v skupini B. Švicarski prvak Kadetten je klonil pri Sävehofu, slovenski rokometaš Nik Tominec je igral 60 minut in se v statistiko vpisal s štirimi zadetki. Wisla Plock Luke Dobelška in Boštjana Kavaša je premoč morala priznati Hamurgu, za katerega je Renato Vugrinec zadel trikrat. Za presenečenje pa so poskrbeli madžarski podprvaki, ekipa Pick Szegeda, ki so kljub petim zadetkom Kavtičnika ugnali Montpellier. V nedeljo sta poraza doživela še David Špiler, ki je Chamberyjevo mrežo napolnil s sedmimi zadetki in Miha Žvižej, čigar Silkeborg je izgubil s Čehovskimi medvedi.

Zaostali 6. krog regionalne lige SEHA je suvereno dobil Špilerjev Zagreb, ki je s 13 zadetki razlike ugnal beograjsko Zvezdo Jureta Jeraja in Petra Puclja.

V nemški bundesligi sta "Magdeburžana" Aleš Pajovič in Jure Natek za visoko zmago nad Hannovrom skupaj prispevala 9 zadetkov. Sedem Pajovič in dva Natek. Hamburška sedemnajstica, Renato Vugrinec je ob gladki zmagi prispeval 3 zadetke. Hamburg tako ostaja na drugem mestu lestvice. Od vseh legionarjev pa se je najbolj izkazal Boštjan Hribar. Zabil je kar desetkrat in s tem dosegel več kot tretjino zadetkov celotne ekipe.

Naš edini predstavnik v španskem prvenstvu Blaž Vončina, je s Huesco zabeležil že četrti zaporedni poraz. V vratih je bil dobrih 23 minut in zaustavil tri od 14 poskusov gostov.

Nejc Hojč, ki brani barve Otmarja iz St. Gallena, je na gostovanju pri Fortitudu Gossau zadel dvakrat, a kljub temu doživel visok poraz. To je bila sploh prva zmaga Fortitude nad klubom iz St. Gallena v zgodovini. Presenetljiv remi je dosegel tudi Basel Roka Ivančiča, ki je doma remiziral z Pfadijem iz Winterhura. Ivančič je zadel trikrat. V nedeljo pa sta si iz oči v oči zrla Nik Tominec in Leonard Pejkovič. Boljši je bil Tominčev Kadetten, oba pa sta se vpisala med strelce.

Ne spreglejte