Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2011,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 11. 2011, 11.53

8 let

Mladi slovenski rokometaši izgubili proti Hrvatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na drugi pripravljalni tekmi v Dugem Selu na Hrvaškem je bila nasprotnik moške mladinske reprezentance Slovenije domača izbrana vrsta.

Hrvaški mladinci so dvoboj z ekipo selektorja Slavka Iveziča pred domačimi gledalci dobili z minimalno razliko (27:26).

Po uvodni tekmi proti Srbiji, ki so jo slovenski mladinci dobili z zadetkom razlike (22:21), so se na drugem dvoboju v Dugem Selu na Hrvaškem pomerili z domačo reprezentanco. Tekma se je prav tako končala z zadetkom razlike (26:27), toda tokrat so bili uspešnejši gostitelji, ki jih vodi nekdanji rokometaš in reprezentant (nosil je tudi dres Celja Pivovarne Laško) Silvio Ivandija.

Proti domači ekipi in igralcem, ki so lani na kadetskem prvenstvu osvojili naslov evropskih prvakov, so Slovenci odigrali dva povsem različna polčasa. V prvem je kazalo na polom, v drugem pa je naša nova mladinska generacija pokazala precej boljšo podobo. Slovenci so že dopoldne odigrali tekmo z Srbijo, medtem ko so bolj spočiti Hrvati proti Srbom igrali prejšnji dan (30:27 za Hrvaško).

Na slovenski strani je tekmo odlično začel vratar Žitnik, ki je do desete minute obranil kar tri strele s sedmih metrov, kljub temu pa so Hrvati povedli s 5:1. Nekaj kasneje je bilo že 8:2 in sredi polčasa 9:3. Šele proti koncu prvega dela so slovenski mladinci prišli na štiri zadetke zaostanka, vseeno pa so odšli na odmor v slačilnico s petimi zadetki minusa (6:11).

V zelo slabem prvem polčasu so Slovenci izgubili devet žog in imeli katastrofalen izkoristek strelov, ki pa ni bil toliko posledica obramb sicer zelo dobrega hrvaškega vratarja, ampak predvsem slabega pristopa naših mladih reprezentantov. V drugem polčasu so predvsem z boljšo obrambo in realizacijo zunanjih igralcev popravili vtis, tudi Zaponšek v vratih je dobro branil, a se kljub temu v večjem delu Hrvatom niso približali na več kot tri zadetke zaostanka.

Na zgolj gol razlike so slovenski mladinci prišli v zadnji minuti z dvema zaporednima zadetkoma Šoštariča, z devetimi zadetki najboljšega slovenskega strelca, a jim je zmanjkalo časa za morebitno izenačenje. Tudi na tekmi proti Hrvaški je bila slovenska vrsta brez Grzentiča, ki se je lažje poškodoval že na pripravah v Krškem, prav tako pa ni bilo tudi Tilna Majerleta, ki je staknil lažjo poškodbo že po prvem polčasu tekme s Srbijo.

Ne spreglejte