Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
11.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar

Sreda, 22. 3. 2017, 11.53

3 leta

Miša Marinček še eno sezono pri Krimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
krim esbjerg marincek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometna reprezentantka in kapetanka Krima MIša Marinček bo pri tem klubu nastopala še eno sezono. Novica je pričakovana, ne pa tudi samoumevna.

Čeprav je vratarka Miša Marinček že pred tedni potrdila, da se resno pogovarja o nadaljevanju sodelovanja s Krimom, je namignila tudi, da kakšna ponudba vselej obstaja. Zdaj je tudi formalno jasno, da bo ob Lizi Omoregie najboljša Krimova rokometašica za nekdanje in prihodnje slovenske prvakinje branila še eno sezono. 
 
Marinčkova je svojo športno pot začela v Žalcu, kjer je že pri 13 letih zaigrala tudi v članski ekipi. Dobre predstave so jo tri leta zatem vodile do nastopa v slovenski ženski izbrani vrsti, s katero je ob polnoletnosti nastopila na svetovnem prvenstvu. Iz Štajerske se je leta 2004 preselila v vrste krimovk in tam ostala dve sezoni. Za tem je branila barve Ptuja, Olimpije in znova matičnega Žalca. Pred vrnitvijo v Ljubljano je bila še del ekipe Witaseka Koroške.

Mišo Marinček so v Krimu, kjer stanje sicer ni idealno, a je stabilno, zadržale visoke ambicije. | Foto: Vid Ponikvar Mišo Marinček so v Krimu, kjer stanje sicer ni idealno, a je stabilno, zadržale visoke ambicije. Foto: Vid Ponikvar

"Izjemno vesela in zadovoljna sem, da smo s klubom našli skupen jezik in podaljšali sodelovanje še za eno sezono. Po presenečenju v tej sezoni lige prvakinj ima Krim Mercator visoke cilje tudi v prihodnje. To meni kot športnici veliko pomeni, zato je bil to eden od pomembnejših jezičkov na tehtnici, zaradi katerih sem se odločila, da ostanem v Ljubljani," je ob podpisu dejala Marinčkova, ki igra najboljšo sezono kariere.
 
Pred Marinčkovo so sodelovanje s klubom že podaljšali trener Uroš Bregar ter dve prav tako pomembni članici ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie in Alja Koren. V prihodnje bosta Krimove barve branili tudi obetavni tujki, ki sta sodelovanje potrdili pred kratkim. Iz madžarskega Debrecena prihaja Črnogorka Jelena Despotović, iz slovaških Michalovcev pa Ukrajinka Olga Perederij (obe rojeni leta 1994).
 
 

Ne spreglejte