Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zagreb

Sobota, 21. 9. 2013, 20.08

8 let

Matićeva četa v Zagrebu brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 1. krogu evropske lige prvakov (skupina A) danes v gosteh izgubili s hrvaško ekipo Croatia Osiguranje Zagreb z 21:24 (10:13).

Celjsko-zagrebški dvoboji so v zadnjih letih sila redki in so precej izgubili na šarmu, še vedno prestižni dvoboj nekdanjih velikanov evropskega rokometa pa se je v hrvaški prestolnici končal z zmago gostiteljev. Celjani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 28. septembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz ruskega Sankt Peterburga.

Slovenski podprvaki, ki so v generalki za prvi evropski dvoboj v tej sezoni izgubili v Velenju, so porazno odprli tekmo v zagrebški Areni, že po pičlih uvodnih štirih minutah so si - pri tem so imeli igralca manj na igrišču - priigrali zaostanek treh golov (1:4).

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so delovali izgubljeno, v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali nekoliko bolje in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z globoko obrambo 5-1 so zaustavili zagrebške napade in v deveti minuti znižali na 4:5, v začetku 16. minute pa je madžarski reprezentant Mate Lekai tekmo postavil v začetno izhodišče (6:6).

A Celjani so po plodnem obdobju padli v kreativno luknjo in v 20. minuti znova zaostali za tri gole (6:9). Do konca polčasa so se resda približali na 9:10, v končnici prvega dela pa naredili številne osnovnošolske rokometne napake in na velik odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (10:13).

Matićevi izbranci so vse možnosti za ugoden izid zapravili v začetku drugega polčasa. Uvod so odigrali naravnost porazno in po šestih minutah nadaljevanja zaostali za šest golov (12:18). Do konca tekme so bili nekoliko bolj konkurenčni gostiteljem, v nobenem obdobju pa niso ogrozili njihove zmage.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nemanja Zelenović, oba sta dosegla po pet golov.

Ne spreglejte