Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 10. 2012, 9.03

8 let

Matić: Izjemno sem jezen, sram me je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slaba igra celjskih rokometašev, posebej v napadu, jih je obsodila na poraz pri Constanti, zadnji ekipi skupine B lige prvakov. Sledi kratek premor, nato pa znova niz tekem z zvezdniškimi zasedbami.

Celjski rokometaši so v 4. krogu lige prvakov doživeli še tretji poraz, drugega na gostovanjih. Dotlej je bila Constanta brez točk, a je tokrat dokazala, da zna in zmore več. Precej več. Pravzaprav so ji pri tem pomagali tudi gostje, kar pošteno priznava trener Vladan Matić. "Vso odgovornost prevzemam nase. Ne bi bila sramota izgubiti. A po 18 izgubljenih žogah oziroma tehničnih napakah, naši katastrofalni igri v napadu, kjer smo z neizdelanimi streli razbranili njihovega vratarja (imel je 18 obramb, op. a.) ... Za poraz sem kriv jaz! Kriv sem, ker so moji igralci streljali pol visoko, ker so naredili toliko tehničnih napak, ker niso znali prenesti žoge v napad, imeli nikakršno realizacijo in žal več v tem trenutku ne morem reči. Sem izjemno jezen. Sram me je. To je ogromen korak nazaj. Namesto da bi napredovali, gremo spet nazaj. Še enkrat, ne bi bilo sramotno izgubiti, a izgubiti na takšen način je ... Na koncu imamo odličen rezultat, glede na to, kako smo igrali," je povedal za klubsko spletno stran.

Sebastian Skube je izpostavil skrb vzbujajoč skromen začetek Celja, v prvem polčasu so namreč "pivovarji" zabili zgolj pet golov: "Tekmo smo začeli katastrofalno in v enakem slogu nadaljevali ves čas. Igra nam nikakor ni stekla in v začetku tekme vidim glavni razlog za poraz. Constanta je zdržala pritisk in zasluženo zmagala, saj mi nismo prikazali praktično ničesar."

Poraz je zarisal skrbi v več pogledih. Seveda tudi z vidika osvojitve želenega četrtega mesta v skupini. Celjani so sicer še vedno peti z dvema točkama, a ima Sävehof zahvaljujoč senzacionalni zmagi nad Atleticom zdaj štiri, Constanta pa je pri dveh. Vendar pa bodo imeli slovenski podprvaki v naslednjih tednih in tudi mesecih bolj malo možnosti za vzpon po lestvici, saj dvakrat igrajo s Kielom (najprej 17. novembra v Celju), nato z Veszpremom – vodilnim moštvom skupine –, sledi pa še gostovanje pri Atleticu. Povratni dvoboj z Romuni bo na sporedu šele 16. februarja, nato pa preostane zgolj še tekma s Sävehofom na Švedskem. Nekaj samozavesti si lahko Celjani povrnejo v državnem prvenstvu, v nedeljo se bodo pomerili s Krškim.

Ne spreglejte