Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2011,
18.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Avstrija kvalifikacije

Nedelja, 23. 10. 2011, 18.52

6 let, 7 mesecev

Marinčkova in Grosova prevesili tehtnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v dvorani na Kodeljevem prišla do prvih točk v kvalifikacijah za EP 2012, do zmage pa je proti Avstriji prišla po odličnem drugem polčasu.

Srečanje med Slovenijo in Avstrijo se je začelo z minuto molka v čast nedavno preminulega rokometaša Iztoka Puca. Sicer pa je slovenska ženska reprezentanca boj za prve točke kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Nizozemskem začela v obrambi (Čerenjak, Hrnjič, Irman, Jeriček, Krhlinar, Šon, v vratih Marinček).

Nekoliko bolje je igra na začetku igra stekla gostujoči reprezentanci Avstrije, ki je kmalu prišla do treh zadetkov prednosti. Zelo sta bili razpoloženi predvsem Sonja Frey in Katrin Engel. V 15. minuti je Ana Gros sicer poskrbela za znižanje izida na -1 (7:8), a po novih napakah v napadu in uspešnih obrambah Petre Blažek, so Avstrijke znova prišle na +3 (7:10). Slovenke so na trenutke v obrambi zaigrale zelo trdno in odločno, a manjkalo je konstantnosti.

Zaključek prvega polčasa v slovenskih barvah

V zadnjem delu prvega polčasa pa se je slovenski izbrani vrsti vendarle odprlo tako v napadu kot v obrambi in v 25. minuti je Katja Čerenjak s črte šestih metrov izenačila na 12:12. Gostujoči selektor Herbert Müller je razumljivo takoj zahteval minuto odmora, a izid je po zaključku prvih 30 minut ostal poravnan na 13:13.

Drugi polčas so izbranke selektorja Toneta Tislja začele z igralko manj, saj je bila 20 sekund pred iztekom prvega polčasa izključena Alja Janković, a kljub temu prišle sloh do prvega vodstva na tekmi. Iz sedmih metrov je zadela Ana Gros, po dvojni izključitvi na avstrijski strani pa še iz igre in izid je bil 15:13. Za izenačenje na 16:16 je z dvema zadetkoma poskrbela Gorica Ačimović, ki jo sicer dobro poznamo iz ekipe Krima Mercatorja. Kmalu zatem je Avstrija prišla do nove prednosti, kljub temu, da je Miša Marinček pred tem ubranila strel iz sedmih metrov. Tudi sicer je bila Marinčkova zelo uspešna v vratih, saj je zbrala kar 23 obramb.

Trinajstica Grosove

V 40. minuti je zaradi poškodbe igrišče morala zapustiti Lina Krhlinar. Po novi dvojni izključitvi na avstrijski strani se je Sloveniji ponudila lepa priložnost, da bi prišle do prednosti, a ostalo je pri zadetku prednosti. Zadnjih 15 minut se je začelo z 20:20, nato pa je so Slovenke prvič na tekmi prišle do +3 (25:22) po zadetku Jeričkove in Grosove. Slednja je zbrala kar 13 zadetkov.

Zadnjih deset minut se je začelo v znamenju dveh rumenih kartonov in nato še izključitve avstrijskega trenerja, ki se ni strinjal z odločitvami danskih sodnic. Slovenska reprezentanca je izkoristila nervozo na avstrijski strani in povedla celo s štirimi zadetki (28:24), kar je bilo dovolj za končno zmago 29:28.

Ne spreglejte