Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
17.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 17.55

8 let

Madžari "strmoglavili ose"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo sta se v zadnji tekmi prvega kroga moške rokometne lige prvakov v Rdeči dvorani v Velenju pomerila Gorenje Velenje in Pick Szeged.

Slednji so bili veliko boljši in premagali Velenjčane kar z 29:17 in vpisali prve točke v letošnji sezoni LP.

Madžari so že v prvih dveh napadih nakazali, kje bo Velenjčanom pretila največja nevarnost, saj so povedli z 2:0, zadela pa sta srednji zunanji Daniel Andjelković in desni zunanji igralec Milorad Krivokapić. V šesti minuti je bil pri gostih najprej izključen Valentin Ghionea, le pol minute za njim pa še Ratko Djurković. Vendar pa so bili domači sila neuspešni v napadu, saj so dosegli le en zadetek, medtem ko jim je vratar gostov, Nenad Puljezević, tri strele ubranil.

"Ose" brez ideje v napadu

V 11. minuti so imele "ose" prvič priložnost, da povedejo s 4:3, a je bil najprej vratar Madžarov na mestu, nato pa je Rok Golčar izgubil žogo. Krivokapić je z dvema zaporednima zadetkoma v 13. minuti znova povedel Pick v vodstvo za dva gola (5:3). Igralci Gorenja so do 16. minute zastreljali kar 11 strelov, od tega je vratar gostov zbral sedem obramb. Domači trener je zahteval minuto odmora, a so njegovi izbranci še naprej grešili v napadu, tako zunanji kot krilni napadalci.

Tudi v nadaljevanju so Velenjčani zapravljali strele ter izgubljali žoge po nepotrebnem. Razlika pa je iz minuto v minuto rasla v prid Szegeda. V 21. minuti so imeli domači igralca več, a so kljub temu prejeli dva gola, gostje pa so vodili že z 11:4. Trener Gorenja Ivica Obrvan je poizkušal s številnimi menjavami igralcev v napadu, v obrambi je poizkusil z različnimi postavitvamu, a brez uspeha. V 28. minuti se je pripetila še velika napaka na klopi Velenja, ko je bil izključen Boštjan Kavaš, ki pa je kljub izključitvi odšel v igro in prejel še eno kazen. Polčas so gostje dobili s 14:4, "ose" pa niso dosegle zadetka vse od 17. minute.

Domača obramba 3-2-1 je bila na začetku drugega polčasa veliko boljša, saj je v prvih osmih minutah prejela le en zadetek, v napadu pa so "ose" dosegle tri gole in znižale na 7:15. V 41. minuti je gostujoči igralec prejel kazen, Gorenje pa je doseglo dva gola, najprej je zadel Boštjan Sovič - prvi gol iz krila na tekmi pri domačih -, nato pa še Marko Oštir in s tem znižal rezultat na 11:17.

Nato so znova sledile minute Picka, predvsem po zaslugi hitrega organizatorja igre Andjelkovića, ki je zadeval in podajal ter v 48. minuti povedli za devet golov (22:13). Gorenje je v nadaljevanju znova prikazalo serijo strelov mimo gola, pet minut pred iztekom tekma pa je zaostajalo že za trinajst golov (13:26).

Na koncu so se Madžari veselili prve zmage v ligi prvakov, saj so zmagali z 29:17. Velenjčani po visokem porazu sedaj nimajo veliko časa za pripravo na drugi krog, saj jih že v petek čaka tekma v gosteh pri beloruski ekipi.

Ne spreglejte