Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
12.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 12.20

7 let, 12 mesecev

Luka Žvižej: Prvak še ni določen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmage, s katero bi se Gorenju nekako oddolžili za poraz v Rdeči dvorani, so si "pivovarji" zelo želeli, iz tekme pa odšli s tistim, kar so najmanj pričakovali, z visokim porazom.

Po veliki zmagi nad državnimi prvaki (Cimos Koper op. a.) prejšnji teden, so Celjani v domačem Zlatorogu upali na še eno. A ovira Velenjčanov, čeprav se v prvem polčasu ni zdelo, je bila previsoka. Veliko previsoka. "V igri smo imeli premalo rotacij, tekmo je odločila daljša klop Gorenja in več svežine. Konec tedna nas čaka borba za pokalno lovoriko, zato moramo poraz čim prej pozabiti, se zbrati in v Podčetrtku poskušati popraviti slab vtis," je bil po tekmi razočaran Petar Metličić. Žal mu je izgubljenih dveh točk, ki bi stanje na lestvici dodobra spremenili in Celjane popolnoma približali "osam": "Zagotovo bi bilo bolje, da bi bila razlika, namesto petih, le ena točka, toda do konca prvenstva je še veliko tekem, zato nimamo razloga za predajo. Res je, da ima Gorenje na papirju najboljšo ekipo z največjo širino, vsi pa vemo, kakšno prednost so zakockali lani. Dokler bodo možnosti, se bomo borili."

Da boj za prvaka ostaja odprt, se strinja tudi Luka Žvižej: "Tekma je bila pravi derbi, v katerem so zasluženo zmagali gostje. Do konca prvenstva je še veliko, priložnosti, da se oddolžimo, bo kar nekaj. Verjamem, da prvak še ni določen. Od sebe bomo dali vse in na vsaki tekmi poskušali odigrati kot znamo. To je ključ do uspeha." Starejši od bratov Žvižej dodaja, da zaradi pokalnega tekmovanja konec tedna na obračunu z Velenjem z močmi niso varčevali. "Nismo ekipa, ki bi kalkulirala. Eden od naših ciljev je, da vedno igramo s polno močjo, kar bomo delali tudi v prihodnje."

"Pivovarji" so imeli pred dvobojem poleg zmage še eno, prav posebno željo. S sloganom "ustvarjamo zgodovino" so želeli, da se v Zlatorogu zbere več kot 4.000 gledalcev, s čimer bi podrli rekord v obiskanosti tekme državnega prvenstva. Do želenega jim je zmanjkalo okoli 200 gledalcev, a tudi številka 3800 je za slovenski rokomet zelo spodbudna. Celjani so tako ostali brez zmage in brez rekorda. "Razlogi za poraz so predvsem v igri v napadu. Izgubili smo preveč žog in posledično Velenjčanom omogočali lahke zadetke. S temi goli so nas ubijali in zasluženo zmagali. Mi gremo naprej, pred nami je še veliko tekem in dokler bo matematika dopuščala, bomo iskali svojo priložnost, je lokalni derbi opisal 25-letni Nejc Poklar.

Ne spreglejte