Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2017,
18.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje Vardar liga Seha

Nedelja, 22. 10. 2017, 18.43

6 let, 6 mesecev

Liga Seha, 21. in 22. oktober

Gorenje do najvišje zmage v sezoni, Celje ostalo brez Mitrovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
gorenje vojvodina | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V regionalni ligi Seha so Celjani izgubili z evropskimi prvaki iz Skopja. Luka Mitrović si je strgal kolenske vezi, tako da je sezona zanj najverjetneje končana.

Gorenje je doseglo najvišjo zmago v Sehi. Njegova žrtev je bila Vojvodina, ki je v Rdeči dvorani klonila z 20:37. Čeprav je Željko Babić nastopil brez Vida Levca, Darka Stojniča, Jana Grebenca in po novem tudi Žarka Pejovića. V ekipi pa je velenjski strateg imel pet najstnikov, ki so dobili priložnost in se nekateri tudi vpisali med strelce.

"Naši fantje so odlično pristopili k tekmi, svojo moč pa so pokazali tudi mladi igralci. Proti Vojvodini se je predstavila prihodnost velenjskega rokometa. Ponosen sem na njih! Upam, da bodo s svojo kakovostjo nekega dne nastopili tudi v članskih reprezentancah. Če bo temu tako, bom izredno srečen, da sem jim do tam lahko vsaj nekoliko pomagal. Proti srbskim prvakom smo prikazali dobro in čvrsto igro v obrambi, obenem pa potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. Razlika v kakovosti ekip je bila očitna," je po tekmi dejal Babić.

Luka Mitrović bo moral počivati kar pol leta. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Luka Mitrović bo moral počivati kar pol leta. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Celjani dolgo dihali za vrat evropskim prvakom

Celjani so proti rokometnim velikanom iz makedonske prestolnice dobro odprli tekmo in s tremi zadetki Žige Mlakarja povedli s 3:1. Po vodstvu z 8:7 pa rokometašem iz knežjega mesta kljub bojeviti igri ni šlo več po načrtih. Gostje so se na odmor odpravili s tremi zadetki prednosti (13:16) in s takšno zalogo, pa čeprav so imeli Celjani dobrih deset minut pred koncem dve sedemmetrovki za izenačenje, tudi zmagali (28:31).

Po pet zadetkov v celjski vrsti, ki jo naslednja tekma čaka 7. novembra proti Nexe iz Našič, so dosegli Branko Vujović, Tilen Kodrin, Igor Anić in Mlakar.

Huda poškodba Mitrovića

Pivovarji so v drugem polčasu ostali brez srbskega organizatorja igre Luke Mitrovića, ki je srečanje končal v bolečinah in najverjetneje že končal sezono. Mitrović si je strgal kolenske vezi, kar je nakazovala že njegova takojšnja reakcija, potrdil pa kasnejši pregled v bolnišnici. Luka bo v kratkem operiran, nato pa ga po predvidevanjih kluba čaka šest do sedemmesečna rehabilitacija, kar pomeni, da je zanj sezona bolj ali manj že končana.  

Liga Seha, 21. in 22. oktober:

Sobota, 21. oktober:
Celje PL : Vardar 28:31 (13:16)
Vujović, Kodrin, Anić, Mlakar vsi po 5, Dušebajev 4; Dibirov, Šiškarov oba po 6, Cindrić 4

Nedelja, 22. oktober:
Gorenje : Vojvodina 37:20 (19:11)
Brumen 9, Medved 6, Zaponšek (7 obramb); Grozdanić 6, Jelić (5 obramb)

LESTVICA
Ne spreglejte