Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
22.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator liga prvakov RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Petek, 30. 6. 2017, 22.05

6 let, 6 mesecev

Žreb lige prvakov in lige prvakinj

Žreb lige prvakov in prvakinj: za Celje težko, za Gorenje in Krim lažje #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Žreb Ljubljanski grad rokomet | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na gala prireditvi na Ljubljanskem gradu je potekal žreb skupin lige prvakov in prvakinj. Celju Pivovarni Laško je žreb namenil izjemno močne nasprotnike, za katere igra kar devet Slovencev. Bolj zadovoljno je lahko Gorenje Velenje, prav tako pa tudi Krim Mercator.

Slovenski državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, bodo v skupini B lige prvakov, ki doživlja 25. izvedbo, igrali z Veszpremom (zanj nastopajo Gajić, Marguč in Blagotinšek), Kielcami (Zorman, Janc in Bombač), PSG-jem, Aalborgom, Brestom (Poteko, Razgor), Flensburgom in Kielom (Zarabec). Glede na imena, ugled in kakovost tekmecev je skupina izjemno zahtevna.

Gorenje, ki se v tekmovanje vrača po treh letih, se bo pomerilo z Ademar Leonom, Skjernom, Kadetten Schaffhausnom, Dinamom Bukarešto in Elverumom (Poklar). Žreb je potekal na gala prireditvi na Ljubljanskem gradu. Evropska rokometna zveza (EHF) pa je k sodelovanju povabila Tamaro Mavsar, Vida Kavtičnika in Dragana Gajića.

Za napredovanje v osmino finala, ki jo čakajo že od leta 2014, bodo morali biti Celjani vsaj šesti. Velenjčani pa si morajo za isti dosežek najprej zagotoviti eno od prvih dveh mest v skupini, nato pa v neposrednem dvoboju izločiti še prvo ali drugo zasedbo iz skupine D.

Kaj sta po žrebu povedala Vid Kavtičnik in Dragan Gajić, ki sta vlekla kroglice:

Žreb lige prvakov 2017/18:

Skupina A: Barcelona (Špa), Vardar (Mak), Rhein-Neckar Löwen (Nem), Zagreb (Hrv), Orlen Wisla Plock (Pol), Pick Szeged (Mad), Kristianstad (Šve), Nantes (Fra)

Skupina B: Veszprem (Mad), Kielce (Pol), Paris Saint Germain (Fra), Aalborg Handball (Dan), Meškov Brest (Blr), Celje Pivovarna Lasko (Slo), Flensburg-Handewitt (Nem), Kiel (Nem)

Skupina C: Ademar Leon (Špa), Skjern Handball (Dan), Gorenje Velenje (Slo), Kadetten Schaffhausen (Švi), Dinamo Bukarešta (Rom), Elverum HH (Nor)

Skupina D: Metalurg (Mak), Motor Zaporožje (Ukr), Montpellier (Fra), Bešiktaš (Tur), Čehovski Medvedi (Rus), zmagovalec kvalifikacij

Odzivi iz klubov:

tamše tamse Zagreb Celje | Foto: Martin Metelko/Sportida Foto: Martin Metelko/Sportida Branko Tamše, trener Celja:
"Gre za izjemno atraktivno skupino, tako po imenih klubov kot po posameznikih. Takšno skupino si lahko želiš le v sanjah. Naša ekipa je močno spremenjena, vendar še toliko bolj željna dokazovanja na najvišji ravni. Fantje potrebujejo čas in podporo, zato že zdaj vse vabimo v Zlatorog.

Želimo si polnih tribun, zato bomo maksimalno delali skozi celotno poletje. Cilj proti tem izjemnim ekipam je pokazati hiter, atraktiven rokomet. Manko glede na tekmece imamo v marsikaterem pogledu, zato bo to toliko večji izziv za fante in celoten klub, da se enakovredno zoperstavimo vsem."

željko babic babić | Foto: Martin Metelko/Sportida Foto: Martin Metelko/Sportida Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Žreb nam je dodelil zelo atraktivno skupino, v kateri praktično vsa moštva igrajo moderen, hiter rokomet. Tekmeci v skupini C bodo zagotovo zahtevni, a menim, da je to dobro.

Gorenje Velenje namreč v zadnjih sezonah ni igralo med evropsko klubsko elito, za navijače pa bodo bolj zanimivi in mamljivi zahtevnejši tekmeci.

Kot trener pričakujem, da bomo z našo ekipo dobro sodelovali, kazali borbene predstave in se uspešno prebijali skozi zahtevne preizkuse."

uroš bregar krim | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Nismo dobili najtežje skupine, je pa še vedno zelo pestra. Tu je Bukarešta, ki bo to sezono zagotovo še močnejša, kot je bila v minuli sezoni.

Danski prvak s hitrim skandinavskim stilom rokometa je vedno izziv, poljski prvak pa še neznanka. Naša želja in hkrati cilj sta ponovitev lanskoletne sezone, ko smo se prebili med najboljših 12 v Evropi, hkrati pa bi želeli stopiti še stopničko višje.

Treba se je dobro pripraviti na tekmice. Kar se tiče ekipe za prihajajočo sezono, smo z njeno sestavo zaključili, naša zadnja okrepitev je bila leva zunanja Maria Adler."

Krimovke proti Romunkam, Dankam in Poljakinjam

Rokometašice Krima se bodo v ligi prvakinj merile s CSM Bukarešto, danskim Nyköbing Falsterjem in poljsko Vistal Gdinyo.

Liga prvakov se bo začela 13. septembra, liga prvakinj pa 6. oktobra.

Žreb lige prvakinj 2017/18:

Skupina A: Bukarešta (Rom), Nykøbing (Dan), Krim Mercator (Slo), Vistal (Pol)

Skupina B: Györi (Mad), Rostov-Don (Rus), Midtjylland (Dan), Brest (Fra)

Skupina C: Vardar (Mak), Larvik (Nor), FTC (Mad), zmagovalec kvalifikacij 2

Skupina D: Budućnost (Čg), Metz (Fra), Bietigheim (Nem), zmagovalec kvalifikacij 1

žreb lige prvakinj 2017/18 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte