Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
11. 11. 2017,
16.26

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar CSM Miša Marinček Ribežl Tjaša Stanko Elizabeth Omoregie

Sobota, 11. 11. 2017, 16.26

3 leta

Liga prvakinj, 5. krog

Vodilne Romunke pretrd oreh za krimovke #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Krim Bukarešta | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so na zadnji domači tekmi v skupinskem delu lige prvakinj s 30:33 priznale premoč v lanski sezoni tretji ekipi lige prvakinj CSM iz Bukarešte.

Krim si je napredovanje med najboljšo dvanajsterico že zagotovil. Vsaka odslej pridobljena točka pa bo nadstandard. Po tej tekmi krimovke čaka še gostovanje pri danskem Nykobingu.

Rokometašice Krima so tekmo s tretjo ekipo Evrope kljub večinsko (zelo) dobri igri izgubile s 30:33, kar je njihov drugi poraz v ligi prvakinj in prvi domači. Napredovanje v drugi del so si slovenske prvakinje sicer zagotovile že prej.

Aneta Benko je dosegla sedem golov, Tjaša Stanko šest, zelo dobra je bila tudi Alja Koren s petimi. Amra Pandžić je imela devet obramb. Za gostje je Cristina Neagu zadela devetkrat, Jelena Grubišić in Paula Ungureanu pa sta imeli po šest obramb.

Pogled: Alja Koren

Pogled: trener Uroš Bregar

Krim Bukarešta | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Dlje časa smo skupaj, prav tako smo tudi bolj zdravi, kot smo bili v Romuniji. Škoda za prvi polčas, tistih deset minut, ko smo zgrešili nekaj strelov in je bila Jelena Grubišić zelo dobra na golu.

Potem smo jih ujeli in igrali z njimi, ampak na koncu je odločila kvaliteta. Čestital bi svoji ekipi za dobro borbo, da smo izpolnjevali taktični načrt. V obrambi smo bili malce preslabi, ker 33 golov premagat in Bukarešti zadeti 34 golov je pa znanstvena fantastika."

Ob polčasu (le) zadetek minusa

Krim je bil trd in nepopustljiv tekmec bistveno premožnejši in višji ekipi, ki je v sezoni 2015/16 osvojila ligo prvakinj, lani pa je bila tretja. Če v vratih Bukareštank ne bi blestela nekdanja krimovka Jelena Grubišić in če gostje ne bi bile odlične z igralko manj, bi bil izid ob polčasu morda celo še ugodnejši za slovenske prvakinje, kot pa gol zaostanka. CSM je sicer trikrat vodil ta tri, Krim v prednosti ni bil nikoli.

Krim je izgubil prvo domačo evropsko tekmo v sezoni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krim je izgubil prvo domačo evropsko tekmo v sezoni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

A tudi to je pomenilo spodbudo in potrditev, da gostujoča ekipa ni »vesoljska« in da se je z njo mogoče kosati. To so krimovke potrdile na začetku drugega polčasa, ko so imele nekaj priložnosti za vodstvo. To jim je uspelo doseči po protinapadu Tjaše Stanko za 18:17. Ljubljančanke so imele napad za izenačenje še v 42. minuti, ko je Liza Omoregie zadela okvir vrat.

Mrk v drugem polčasu

Nato je začela krivulja Krimove igre strmo padati, še posebej v obrambi, CSM pa se je dvigal. Svoj razkošni repertoar sposobnosti je predstavila zvezdnica Cristina Neagu, ki je v napadu dobila družbo Amande Kurtović. Ko se je gostujoča prednost povzpela na šest golov, poti iz brezna ni bilo več. Krim je v drugem polčasu izgubil osem žog, skupaj zapravil tri sedemmetrovke in tokrat ni imel najbolj ugodnega sojenja.

Romunke so stavile na kakoovost in izkušnje in stavo dobile. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Romunke so stavile na kakoovost in izkušnje in stavo dobile. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
A dam v zelenem vsekakor ne gre kriviti za poraz, ob katerem sta na klopi obsedeli Jelena Despotović in Maria Adler, ki bi lahko razbremenili zunanjo vrsto. Po pojasnilu Uroša Bregarja zato, ker je stavil na hitrejše igralke. Škoda, da ni bilo bolj napeto, čeprav so krimovke proti velikih preizkušenj vajenim zvezdnicam prikazale zelo spodoben obraz. Vsaj večinoma.

Na Dansko

Naslednja preizkušnja tigrice čaka v nedeljo, ko bodo gostovale na Danskem in skušale pri Nykobingu vknjižiti kakšno točko za popotnico v drugi del lige prvakinj.  

Fotogalerija Matica Klanška Veleja:

Fotogalerija
1 / 17

Liga prvakinj, 5. krog:

Sobota, 11. november:
Krim Mercator : CSM Bukarešt 30:33 (16:17)
Benko 7, Stanko 6, Omoregie, Koren obe po 5; Neagu 9, Curea 5, Gullden, Manea obe po 4

Petek, 10. november:
Vistal : NFH 28:36 (10:15)

Lestvica:
1. Bukarešta 5 tekem - 8 točk
2. Krim 5 - 6
3. NFH 5 - 6
4. Vistal 5 - 0
Ne spreglejte