Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2011,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Ponedeljek, 3. 10. 2011, 9.45

8 let

Led je prebit, v petek že Viborg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako vodstvu kluba, strokovnemu vodstvu kot igralkam se je po prebitem ledu v ligi prvakinj odvalil kamen iz srca. Zmagoslavje nad Podravko pa je že pozabljeno, v petek prihaja danski Viborg.

Čeprav ni bilo jasno, kako Krim Mercator deluje v novi rokometni sezoni, zaradi pomanjkanja težkih tekem, je najboljša slovenska ženska zasedba na uvodu v elitno tekmovanje opravila korektno delo. Hrvaške in slovenske prvakinje so v Koprivnici pripravile razburljiv obračun, ki je marsikomu povzročil kakšen siv las. Po 60 minutah pa so se vendarle veselile Slovenke (24:23), ki se skozi obračun nikakor niso odlepile. Čeprav se je Podravka ponujala kar sama.

"Tekmo so odločile individualne kvalitete, ki so tehtnico obrnile na našo stran. Vedeli smo, da je Tatarijeva srce ekipe, ona nas je 45 minut izolirala, a na koncu nas ni mogla premagati sama. Odlična tekma," je povedal trener Tone Tiselj. Nasprotni trener Nevenm Hrupec je hvalil hrvaške reprezentantke v dresu Krima, ki so odločile tekmo: "Penezićeva je prevzela stvari v svoje roke, Grubišićeva je obranila več kot smo pričakovali. Preveč smo zgrešili sedemmetrovk in zicerjev, kar nas je drago stalo. Evo, da bi bil gol za nas, bi si tudi mi zaslužili. Bil je za njih, zasluženo."

Sledi Viborg, ki je premagal evropske prvakinje

Direktor kluba Goran Dujić, ki je pred mesecem dni "prevzel" Krim, si je oddahnil: "Lahko smo zadovoljni, dekleta so pokazala karakter, niso popuščala in v zadnjih trenutkih tekme so zdržala. Najbolj pomembni sta dve točki. A to je šele začetek." Že deset minut po tekmi v Koprivnici je bil rezultat pozabljen, misli pa usmerjene v naslednji krog. "Že razmišljam o petku, Stožicah in Viborgu. Želimo si spodbude s tribun, v dvorani Stožice bo pester program tako pred tekmo kot med," dodaja Dujić.

Krim Mercator bo tudi humanitarno usmerjen, saj bo na prvih treh tekmah po 500 evrov namenil za Mladinski dom Malči Beličeve.

V Ljubljano prihaja trikratni evropski prvak, danski Viborg, ki je v prvem krogu lige prvakinj odpihnil branilke naslova iz norveškega Larvika (34:28). S hitro igro in suvereno obrambo.

Zanesljivo slovenske prvakinje čaka povsem drugačen obračun. Po Podravki pa se je težko znebiti občutka, da ima Krim v napadu ogromno rezerv.

Ne spreglejte