Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2011,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cimos Koper Bonifika liga prvakov liga prvakov

Sobota, 26. 11. 2011, 18.55

8 let

Le še streljaj od osmine finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Četrta zmaga v tej sezoni lige prvakov koprskim rokometašem na stežaj odpira vrata v osmino finala. Ruski St. Petersburg v Bonifiki v 6. krogu ni imel prav nobenih možnosti, čeprav je začel silovito.

Šesti krog lige prvakov je v Slovenijo pripeljal ruske podprvake iz Sankt Peterburga, ki so jih Koprčani pred dobrim tednom dni na gostovanju ugnali za devet zadetkov. Trener Cimosa Kopra Fredi Radojkovič je tokrat že na uvodu v igro poslal Bogunovića na levem zunanjem, ob njem pa Bombača in Krivokapića ter Rapotca in Brumna. Po poškodbi se je v vrata vrnil tudi Gorazd Škof. A rumeno-modri vnovič niso najbolje začeli, nasprotniku so dovolili vodstvo s 3:0. Koprski trener se je kaj kmalu odločil za menjave – Skube, Poklar, Bundalo - , kar se je obrestovalo šele v 20. minuti.

Rdeč karton za Rusa

Koper ni izkoristil niti dveh igralcev več na igrišči v 15. minuti. Kakšnih 2000 gledalcev v Bonifiki pa je vendarle videlo prvo vodstvo svojih ljubljencev: v 20. minuti, ko je s sedmih metrov zadel Milorad Krivokapić (8:7), nekaj je dodal v vratih soliden Škof (6b obramb ob polčasu). Po eni izmed teh je v protinapad le nekaj trenutkov po prvem vodstvu stekel Rapotec ter zadel za 9:7.

Ruski podprvaki iz St. Petersbugra so ob zaostanku v 22. minuti ostali še brez prvega strelca ekipe, desnega krila Alekseja Šindina, ki je zaradi grobega prekrška nad Skubetom, prejel neposreden rdeč karton. V obrambi je primorska ekipa v teh trenutkih močno stisnila, nasprotnike silila k napakam, po uspešnem protinapadu Jureta Dobelška, so si v 27. minuti priigrali celo štiri gole naskoka (12:8). Prednost bi lahko bila še večja, a je nekaj strelov Koprčanov pristalo izven okvira vrat.

Delni izid 7:1

Za +4 je ob vstopu v nadaljevanju poskrbel Krivokapić s šestim zadetkom na tekmi, ki je močno pripomogel k polnjenju ruske mreže. Gostje v Bonifiki so delovali povsem nebogljeno, v napadu niso imeli praktično nobene rešitve, s čemer so razbranili Gorazda Škofa. Na drugi strani pa je domala vse izkoriščala slovenska ekipa – z zadetki, Dobelška, Osmajića ter štirimi Tineta Poklarja je Koper v 40. minuti vodil že 20:11. V d11 minutah drugega dela so pripravili izjemen delni izid 7:1.

Do konca nismo videli posebej kvalitetnega rokometa, raztrgana igra na obeh straneh, kjer pa St. Petersburg ni imel nobenih možnosti brez izključenega Šindina na dobro obrambo gostiteljev. Koper ni blestel na postavljeno obrambo, zlahka pa zadeval s krilnih položajev in polprotinapadov. Igral je dovolj dobro, da je vknjižil četrto zmago v elitnem tekmovanju. Radojkovič je ob visoki prednosti ponudil priložnost tudi Džonu in Bogunoviću, tekmo so slovenski prvaki mirno pripeljali do konca.

S tem so v skupini C že blizu osmine finala, a do konca prvega dela tekmovanja jih čakajo še štiri tekme.

Ne spreglejte