Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2012,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakinj Krim

Sobota, 11. 2. 2012, 7.59

8 let

Krimovke v Podgorico polne optimizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Gremo po zmago," so si enotne rokometašice Krima, ki se v soboto odpravljajo na drugo tekmo glavnega dela lige prvakinj. V Podgorici jih čaka favorizirana Budućnost.

Res je, da je Budućnost v letošnji sezoni lige prvakinj izgubila le enkrat. Res je tudi, da črnogorske prvakinje mnogi uvrščajo v ožji krog favoritinj za najvišjo stopničko. Prav tako je res, da je razmerje na stavnicah 8:1 v korist gostiteljic. A nič od naštetega ni razlog, da bi Krimovke na obračun odšle z belo zastavo. "V športu ni nepremagljivih ekip. Gotovo so favoritinje one, a v Podgorico odhajamo s pozitivnimi misli. Z dobro igro lahko premagamo vsako ekipo," pred tekmo optimistično razmišlja kapetanka Ljudmila Bodnjeva.

Krimovke se kljub porazu z Valceo v prvem krogu glavnega dela najmočnejšega tekmovanja v Evropi, ki so jim ga zaradi slabe in neborbene igre v obrambi mnogi še kako zamerili, v črnogorsko prestolnico odpravljajo z zelo pozitivnimi mislimi. Čeprav odhajajo k eni izmed boljših ekip v Evropi. "Tekmo s Valceo smo izgubile zaradi slabe obrambe. V napadu smo dale dovolj golov," pravi Andrea Penezić, ki želi slabo predstavo proti Romunkam čim prej pozabiti. "Osredotočiti se moramo na Budućnost. Vemo, kako velika ekipa nas čaka. Dobro se poznamo in čeprav so favoritinje za osvojitev lige prvakinj, gremo v Podgorico po dve točki." Podobnega mnenja je tudi Jelena Grubišić: "Proti Valcei smo izgubile nepričakovano. Ni še konec, daleč od tega. Imamo še pet tekem in dale bomo vse od sebe, da presenetimo na kakšnem gostovanju in zmagujemo doma. Ni predaje."

Z Budućnostjo so se 'tigrice' srečale že desetkrat, pri čemer so petkrat izgubile in ravno tolikokrat zmagale. "Moramo popraviti obrambo, biti bolj agresivne in odigrati bolje. Zaradi nas, naših glav in vseh ljudi, ki nas spremljajo. Mislim, da kljub vsemu ne bomo tako lahek plen," pravi novopečena mamica Barbara Varlec-Lazović, ki poudarja, da še ni 100-odstotno pripravljena. "Glede na moje počutje lahko ekipi pomagam približno 10 minut. Toliko, da si kakšna igralka malo oddahne. Rabim tekme, vsak mesec bo boljše."

Upamo lahko, da bodo Krimovke v nedeljo z besed prešle na dejanja in vsem skupaj dokazale, da je bila tekma z Valceo le spodrsljaj.

Ne spreglejte