Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2013,
21.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Ferencvaroš liga prvakinj

Nedelja, 3. 3. 2013, 21.00

3 leta, 6 mesecev

Krimovke so si odprle polfinalna vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometašicam Krima je uspelo. V Stožicah so s šestimi zadetki razlike premagale madžarski Ferencvaros, zasedle trenutno prvo mesto v skupini in si na široko odprle vrata polfinala.

Četrti krog glavnega dela rokometne lige prvakinj je v Stožice pripeljal ekipo Ferencvarosa. Spomin na zadnjo tekmo, Krimovke so pred dvema tednoma gostovale na Madžarskem, pa je bil še precej svež. Takrat so Ljubljančanke klonile s štirimi goli razlike. Domači trener Tone Tiselj je izjemno pomembno srečanje, tudi iz vidika boja za polfinale, začel s naslednjo postavo: Jelena Grubišić, Daniela Piedade, Nina Wörz, Carmen Martin, Andrea Penezić, Barbara Lazović in Tamara Mavsar.

"Trda obramba bo ključ do uspeha," je pred tekmo dejala Sergeja Stefanišin. In ravno temu smo bili priča ob začetku tekme. V 4. minuti so gostje sicer povedle (1:2), a obramba je delovala kot mora. Krimovke so se osredotočale predvsem na Zsuzsanno Tomori, ki jim je pred dvema tednoma nasula preveč golov. Trdo delo v obrambi je kmalu obrodilo sadove. V 7. minuti je namreč za prvo vodstvo domačih (4:3) z drugim zadetkom poskrbela Nina Wörz.

Ko se je zdelo, da so Tomorijevo le uspele zaustaviti, je v nekaj minutah stvari postavila na svoje mesto in z zadetki od daleč gostje popeljala v vodstvo s 6:7. In ravno ko so Ljubljančanke imele, tudi po zaslugi Grubišićeve v vratih, priložnost za novo vodstvo, je protinapad ustavila vratarka Madžark Alena Abramovich.

Šov Penezićeve in Grubišićeve

Če je bila v ekipi Ferencvarosa najbolj razpoložena Tomorijeva, bi nekaj podobnega lahko dejali za Andreo Penezić. Ta je v 16. minuti mrežo gostij stresla že četrtič (9:8) in utišala sicer zelo glasno skupino Madžarskih navijačev. V Stožicah se jih je zbralo okoli 300. Še bolj obnemeli pa so v 19. minuti. Takrat so namreč Krimovke prvič povedle s plus dva, kaj kmalu tudi s plus tri (12:9). "Tigrice" so bile boljše tudi v nadaljevanju. Obramba, ki ji je poveljevala odlična Grubišićeva (10 obramb v 26 minutah), je še vedno delovala odlično. Dobro se je obnesel tudi napad. Mešanica vsega skupaj pa je do konca prvih tridesetih minut zadržala tri gole prednosti. 15:12 je bilo ob polčasu.

Za razliko od drugega polčasa na Madžarskem, se je ta v Stožicah odvijal povsem drugače. Dva zadetka Wörzove in trije Martinove so prinesli prednost kar sedmih zadetkov (20:13). No, to pa je že bila prednost, ki je domačim ugajala. Naj samo spomnimo, da so si Ljubljančanke želele zmage s plus pet ali več. Ta bi jih postavila na trenutno prvo mesto in na široko odprla polfinalna vrata.

Brez popuščanja

Kljub visoki prednosti pa se domače niso ustavljale. Iz minute v minuto so delovale bolj divje, bolj hitre in bolj učinkovite. Grubišićeva je v 37. minuti zabeležila že svojo 15 obrambo, Nina Wörz zadetek št. pet) pa poskrbela, da se je na semaforju izpisalo kar plus osem (22:14). V nadaljevanju so se moči nekoliko uravnovesile, a domače so vseskozi visoko vodile. Še najbolj so se gostje približale v 46. minuti (25:20). To je bila tudi minuta, ko je Tiselj v vrata namesto Grubišićeve postavil Sergejo Stefanišin.

Bolj kot se je tekma prevešala v zadnjih deset minut, bolj je postajalo jasno, da bo Krim zabeležil novo zmago. Se je pa takrat porajalo naslednje vprašanje: Kako visoka bo? Ob zadetku Penezićeve, njenim sedmim, se je zdelo, da precej. 28:20 je v 51. minuti kazal semafor. A ko je že kazalo, da se bodo domače do visoke zmage le še sprehodile, so sledile nekoliko bolj črne minute. Madžarke so z delnim izidom 5:1 prišle na le štiri zadetke zaostanka. Tiselj je slabšo igro želel ustaviti z minuto odmora.

Voda na ljubljanski mlin je dve minuti pred koncem bila izključitev Tomorijeve, najboljše posameznice v ekipi Ferencvarosa. Domače so igro z igralko več izkoristile in tekmo varno pripeljale do konca. 31:25 je ob koncu kazal semafor! Trenutno prvo mesto je njihovo. Polfinale pa tudi zelo blizu!

Ne spreglejte