Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
10. 11. 2012,
21.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Sobota, 10. 11. 2012, 21.20

7 let, 12 mesecev

Krimov zdaj ali nikoli

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Krima Mercatorja Tone Tiselj je prepričan, da lahko njegova ekipa v 5. krogu lige prvakinj užene Cluj tudi v gosteh. Srečanja za biti ali ne biti se veseli.

Gostovanje pri Cluju bo tekma za biti ali ne biti. Krimovke morajo zmagati, če želijo še ohraniti možnosti za vstopnico med najboljšo osmerico. Trener Tone Tiselj optimizem gradi na – kljub porazu proti zvezdniškemu Györu – dobri igri minuli konec tedna. In na podlagi tega srečanja je tudi podal analizo o Cluju. "Vsako tekmo igramo boljše. Igrali bomo s širšim kadrom glede na prvo tekmo s Clujem. Tu bo Nina Wörz, vrača se Alja Janković, tudi Linnea Torstensson je vsako tekmo boljša. V Györu smo bili v fazi napada neprimerno boljši kot na prejšnjih tekmah. Imeli smo nekaj smole – sedemkrat smo zadeli ovir vrat, res fantastično pa je branila Haraldsenova. Cluj ni takšne kvalitete, kot je Györ. Verjamem, da imamo realne možnosti za zmago. Sam se takšnih tekem veselim, ker gre za biti ali ne biti. Verjamem, da smo kljub težavam dovolj kvalitetni, da Cluj premagamo na gostovanjih," je prepričan Tiselj, ki je naštel romunsko odliko in manko: "Ekipa je že dlje časa skupaj, dobro uigrana. Njihov problem je, da v nasprotju z Györom koristijo le sedem igralk, tako da velike rotacije niso možne."

Tiselj poudarja, da je njegova ekipa v napadu vse boljša ter da je že na Madžarskem ustvarila precej ugodnih položajev za strel: "V tem trenutku so v najboljši formi naša krila, ki so ves čas vsa v trenažnem procesu. Z izjemo Carmen Martin, ki pa se je lepo vrnila. Verjamem, da bodo tudi naše zunanje igralke, ki so imele proti Györu zares veliko težav z zadetki z razdalje, imele lažje delo. Ocenjujem, da smo dovolj kvalitetni na vseh položajih. Tista, ki bo v boljšem položaju, mora dobiti kvalitetno žogo." Krimov strateg je razkril, da je kapetanka Ljudmila Bodnjeva zaradi vseh zdravstvenih tegob šele minuli teden opravila nekaj ''pravih'' treningov, prvič po vrnitvi z olimpijskih iger. Dejal je, da je proti nasprotniku, kot je Cluj, pripravljena za približno dvakrat deset minut igranja. "Cluj nima tako močnih obrambnih igralk kot Györ," napoveduje Tiselj, tokrat pričakujoč od Bodnjeve večji učinek.

Ob madžarsko-romunski primerjavi pa se poraja vprašanje, ali ekipa lahko enako ali bolj kakovostno odigra tekmo za biti ali ne biti, ko pomembnost lahko zveže roke, kot tekmo, kjer ni kaj izgubiti. Cluj sodi v prvo skupino, Györ pa drugo. Srečanje s Clujem bo na sporedu v nedeljo ob 15.30 po slovenskem času.

Ne spreglejte