Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
17. 10. 2014,
13.46

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj rokomet Marta Bon

Petek, 17. 10. 2014, 13.46

2 leti, 6 mesecev

Krimov babilon brani Stožice

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašice Krima nocoj ob 19.00 v Stožicah začenjajo ligo prvakinj. Tekmec je avstrijski Hypo.

Jubilejno dvajseto sezono v ligi prvakinj ob tridesetletnici kluba krimovke začenjajo še nikdar bolj spremenjene. Spomladi se je v klubu zamenjalo vodstvo, poleti praktično vsa ekipa. V različnih obdobjih lanske sezone in poleti je iz kluba, ki si je s plačnimi zaostanki omajal ugled urejene organizacije, odšlo kar 12 rokometašic.

Novo poglavje je začela pisati Marta Bon, ki je sicer na Krimovo klop v gasilskem slogu sedla že aprila, iz lanske sezone pa so ostale le nova kapetanka Tamara Mavsar, Sergeja Stefanišin in Miša Marinček. Nekaj priložnosti sta med članicami dobili še Nina Zulič in Špela Potisek, a v letošnji sezoni trenerka nanju ne bo mogla veliko računati. Zuličeva namreč okreva po operaciji kolena, Potiskova pa pričakuje naraščaj.

S 14 novinkami torej Krim pričakuje začetek lige prvakinj in starega znanca, ekipo avstrijskega Hypa. V Stožicah se zelo dobro zavedajo, da jim prvi tekmec v skupini z ruskim Dinamom iz Volgograda in nemškim Leipzigom, in to za nameček doma, ponuja najlepše možnosti za zmago.

Visoki porazi trenerke ne skrbijo

"To je naša želja, ki je po mojem mnenju uresničljiva. Potem pa je moj hobi premagovati favorite. Bomo videli. Delali bomo čim bolje, kolikor se pač v teh okvirih da. Delamo kakovostno, veliko, treningi so na vrhunski ravni. Urejamo odnose, povezujemo se, verjamem, da bo to dovolj za vsaj želeno tretje mesto v skupini," napoveduje Krimova trenerka, ki si ne beli glave z nekaterimi visokimi porazi v pripravljalnem obdobju. Nasprotno, pravi, da so lahko celo koristni zaradi razgaljanja pomanjkljivosti.

Krim se je zaradi majavih razmer v klubu sestavljanja ekipe lotil "strahovito pozno", kot se je večkrat izrazila Bonova, zato je glede na omenjena dejstva zelo zadovoljna z igralkami, ki so prišle v klub. Po drugi strani pa nihče, verjetno niti ona s svojim štabom, ne ve, kako bo Krimov babilon – v Ljubljani po novem igra devet tujk iz sedmih držav – deloval na igrišču.

Ne spreglejte