Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
18. 2. 2016,
20.32

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

arbitraža pritožba Deja Ivanović Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 18. 2. 2016, 20.32

5 let, 8 mesecev

Krim še vedno igra birokratski derbi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Tekma ženskega državnega prvenstva med Krimom in Zagorjem še ni končana. Krimovke so se še enkrat pritožile, tokrat arbitražni komisiji.

Prvo pritožbo Krima je komisar Goran Debelak zavrnil, zdaj je nova romala na arbitražno komisijo, tretja možnost je ustavna presoja. Pri Krimu so prepričani, da gre za kršenje rokometnih pravil. Kamen spotike je število slovenskih rokometašic na derbiju z Zagorjem, ki se je končal z remijem. Zagorjanke bi jih po pravilih morale imeti 12, v ekipi pa jih je bilo 11.

Zavrnitev je bila za Delo argumentirana z trditvijo, da je bilo to pravilo, ki ga je seveda mogoče razlagati tudi v Krimovo korist, uvedeno zaradi omejevanja števila tujk. V lanski sezoni je bila zavrnjena zagorska pritožba. Jasno je, da Krimov naslov prvaka močno visi, in če bi Ljubljančanke tisto tekmo dobile, derbija za zeleno mizo vsekakor ne bi bilo.

Razen treh naslovov takoj po osamosvojitvi je Krim osvojil vsa preostala prvenstva, torej 21. Zagorjanke pa so v zadnjih letih najvztrajnejše zasledovalke Ljubljančank, četudi z bistveno nižjim proračunom. Že v lanski sezoni je na primer o naslovu odločala zadnja medsebojna tekma.

 

Posoja Krimovih igralk?

Krim, ki bi tudi ob morebitni točkovni izenačenosti z Zagorjem ostal brez do zdaj samoumevnega naslova prvaka, zato ni odvisen le od sebe, pa razmišlja tudi še o alternativnih scenarijih. Na primer o posojanju igralk klubom, ki igrajo z Zagorjem, da bi to izgubilo vsaj enkrat. Tega pooblaščenka upravnega odbora za stike z javnostjo in nekdanja izvrstna rokometašica Deja Ivanović ni zanikala.

"Dejstvo je, da se trenutno koncentriramo na svoje igre in formalnosti, povezane s pritožbo. Na voljo imamo druge legalne zadeve," je dejala.

Govorice omenjajo posojo Ljubljani, ki se sicer nekakšna Krimova podružnica za mlade igralke, in Ajdovščini, ki bo prav tako še zagorski tekmec.

Na vprašanje, ali se ji tovrstno ravnanje zdi športno in moralno, je odvrnila: "V 1. državni rokometni ligi je marsikaj nemoralnega, ne bo odpirala teh tem. Na primer lanski čudežni izstop Pirana iz lige, ki je Zagorju spet odprl možnosti za naslov, v letošnji sezoni prestavljena tekma Kopra in Zagorja iz nam neznanega razloga. Neformalne informacije so, da se je njihova edina vratarka poškodovala …"

A tudi če bi krimovke kakšno igralko posodile, se to lahko obrne v njihovo škodo. Niso namreč tako prepričljive, da bi zmag(ova)le s pol moči oziroma ekipe.

Ne spreglejte