Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
9. 10. 2013,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj Tamara Mavsar

Sreda, 9. 10. 2013, 14.38

8 let

Krim proti pametni Susann Müller

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po uvodni zmagi nad Sävehofom se rokometašice Krima Mercatorja, ki jih ne pestijo kakšne hujše poškodbe, podajajo na gostovanje k nemškemu Leipzigu, za katerega nastopa Susann Müller.

V drugem krogu rokometne lige prvakinj se bo Krim Mercator v nedeljo ob 15h na gostovanju pomeril z nemškim podprvakom Leipzigom, za katerega nastopa – še lani krimovka – Susann Muller. ''Müllerjeva je pravzaprav edina igralka, na katero se ne bomo posebej pripravljali. Kdo bi lahko bolje poznal Suzi kot njene nekdanje soigralke? Gre za eno od najbolj nadarjenih evropskih rokometašic, zelo vsestransko, saj lahko nastopa na skoraj vsakem zunanjem položaju,'' je trener Tone Tiselj polaskal levičarki, ki si jo je Krim še kako želel zadržati, a se je odločila za vrnitev domov. Na vprašanje novinarskega kolega, kako šef Krimove klopi komentira izjavo Müllerjeve, da gre za dvoboj Davida in Goljata, se je Tiselj le nasmehnil in pristavil, da je Müllerjeva pametno dekle. V mislih je imel seveda ''zavajanje'' tekmeca: ''David je od nekdaj premagoval Goljata. Če ne bi bilo tako, uspehov slovenskih ekip ne bi bilo nikjer.''

Tiselj je dejal, da noben od Krimovih skupinskih tekmecev nima potenciala za naslov evropskega prvaka, a so dovolj kakovostni, da lahko na eni tekmi premagajo vsakega. Vseeno spoštuje nemško zasedbo: "Pričakujem lepo rokometno predstavo. Leipzig je kakovostna ekipa, klub je organizacijsko na najvišji ravni. Letos so se lepo okrepili, v tekmovanje so vstopili dobro, se uvrstili v ligo prvakinj, v domačem prvenstvu imajo samo zmage, v uvodnem krogu lige prvakinj so zmagale v gosteh pri Metzu ... Imajo kakovost na vseh igralnih položajih, tam so reprezentantke iz več držav, Nizozemske, Nemčije, Poljske, Avstrije ... Torej, čaka nas res dobra predstava v zelo dobrem vzdušju. Verjamem, da bo to res rokometna poslastica."

Z novinarji sta se družili tudi eni od najboljših posameznic prve tekme s Sävehofom, Tamara Mavsar in Talida Tolnai. ''Pred nami je težko gostovanje. Nemke so močne predvsem na položaju leve in desne zunanje. Vsekakor bo glavna čvrsta in agresivna obramba, ki bo morala biti boljša kot v Stožicah proti Sävehofu,'' je povedala Mavsarjeva. Njena vratarska soigralka je bila bolj jedrnata: ''Dobro smo trenirali, tekma bo gotovo težka, Krim pa v Nemčijo odhaja po zmago.'' Večjih težav s poškodbami ni, seveda z izjemo Jelene Grubišić in Carmen Martin. Na tekmi bosta sodila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.

Ne spreglejte