Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
7. 11. 2012,
13.09

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakinj

Sreda, 7. 11. 2012, 13.09

8 let, 2 meseca

Krim morda tudi s Penezićevo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometašice Krima Mercatorja čaka v 5. krogu lige prvakinj sila pomemben obračun. Pravzaprav je zmaga na nedeljskem gostovanju pri Cluju nuja, če želijo še upati na napredovanje.

Cluj je edina ekipa, ki jo je Krim Mercator doslej pokoril, in sicer v prvem krogu. Sledili so trije porazi – dva z Györijem in eden s Podravko, glavno tekmico za napredovanje med najboljših osem ekip Evrope, ki ima pred Ljubljančankami dve zmagi prednosti. Če proti Madžarkam ne bo osvojila niti točke in bodo krimovke slavile, še obstajajo možnosti, da slovenski prvak na zadnji tekmi odloči o napredovanju. Če pa Koprivničanke osvojijo (najmanj) točko, potem so sanje o drugem delu že pokojne.

Trener Tone Tiselj se tekme veseli in jo pričakuje z optimizmom: "Spremembe v ekipi gotovo so. Na razpolago imamo malo več igralskega kadra. V tem tednu smo prvič med sabo odigrali zares na dva gola. V tem trenutku je problem zdravstveno stanje Barbare Varlec, ampak mislim, da bo jutri začela s trenažnim procesom. Tri dni je doma počivala. Vrnila se je Alja Janković, dober trening opravlja tudi Andrea Penezić. Utegne se zgoditi, da bo proti Cluju v ekipi. Tako da bomo imeli v primerjavi s prvo tekmo na voljo več igralk," je trener krimovk vesel vrnitve odlične hrvaške zunanje igralke. Poudarja, da v športu ni bližnjic: "V drugih vidikih našega družbenega življenja se govori, da lahko nekaj storiš po bližnjici: obogatiš, shujšaš, zaslužiš na hitro. V gospodarstvu morda lahko uspe, v športu tega ni. Györ je bil preveč kakovostna ekipa glede na probleme, ki smo jih imeli. Tekmi sta bili dobra izkušnja za nas. Obe smo odigrali precej kakovostno, drugo na podlagi statističnih podatkov še precej bolje kot prvo. Cluj ni tako kakovostna ekipa in ne glede na to, da nismo 100 % pripravljeni, lahko razmišljamo o zmagi nad njim na gostovanju."

Linea Torstensson se strinja, da je proti Györu na gostovanju odigrala svojo najboljšo tekmo, tako kot ekipa, vendar: "Tekme se pogosto odločajo v zadnjih desetih minutah, mi pa smo visoko zaostajali že po prvih desetih minutah, zato na koncu ni bilo o čem odločati. Lahko pa rečemo, da smo proti Györu igrali dobro in izvlečemo nekaj pozitivnih stvari. Kar zadeva Cluj, je fantastično, da imamo takšne tekme, ko gre za vse ali nič. Veselim se srečanja."

Ne spreglejte