Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2008,
20.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 8. 2. 2008, 20.38

8 let

Koprska lekcija slovitemu Lemgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Koprski Cimos si je na prvi tekmi osmine finala pokala EHF priigral pet zadetkov prednosti napram slovitemu nemškemu Lemgu. Lahko bi bilo sicer več, saj je bil mnogo boljši.

Nemška ekipa pod vodstvom še aktivnega nemškega reprezentanta, a hkrati trenerja Lemga, je začela s presenetljivo obrambo 3-2-1, a brez uspeha. Denis Buntić je mrežo Lemga polnil kot za šalo. V manj kot šestih minutah jo je zatresel kar petkrat. Zato so hitro spremenili obrambno postavitev v standardno 6-0. Ni kaj prida pomagalo.

Koprski igralci so se ob odličnem napadu tudi dobro borili v obrambi 5+1 ter silili nasprotnike v napake, dvakrat zapored pa je ubranil strela tudi Enid Tahirović. V sedmi minuti je tako na semaforju pisalo že 7:1, strateg nemškega kluba je vzel minuto odmora.

Buntić in Poklar "trgala" mrežo

Koprska postava Brumen-Buntić-Doborac-Mrvaljević-Uroš Rapotec-Skoko je še naprej "trgala" mrežo z odličnim sodelovanjem med igralci vse do izida 11:2 v 11. minuti. Sledili sta dve vratnici Buntića ter slaba podaja in neuspešen strel Mrvaljevića, kar so Nemci izkoristili za delni izid 3:0 in znižanje zaostanka na -6.

Lemgo ni imel nobenega recepta v napadu, Koprčani so se dobro postavljali ter po vrsti kradli žoge – od Praznika do Poklarja. Deloval je tudi protinapad, kar je gostitelje vseskozi držalo v visoki prednosti. V zaključku so resda malce popustili, a na odmor še vseeno odšli s petimi zadetki prednosti (v prvem polčasu so vodili največ za devet).

Na uvodu v drugi del prve tekme osmine finala pokala EHF so mnogo bolje delovali Nemci. Koprska obramba ni bila več neprebojna, pač pa bolj luknjasta, kar je izkoristil sila gibčen Michael Kraus. Trikrat je Lemgo znižal na tri zadetke, strateg Cimosa Matjaž Tominec pa je iskal najbolj razigrano sedmerko. V vratih je zamenjal Tahirovića z Vranom, po devetih minutah igre pa v napad poslal še sila iznajdljivega Nejca Poklarja. Potegnil je prave poteze in vnesel svežino z obema. Z delnim izidom 6:0 od 39. do 44. minute je Koper znova prišel na +9. Nemški post je prekinil danski reprezentant in zlat z zadnjega EP Lasse Boesen za 28:20.

Agresivno pokrivanje je sicer posameznike sicer držalo daleč stran od gola, a prostora za strele z daljave je bilo veliko. Predvsem na ta način so Nemci v zadnjih desetih minutah dosegali zadetke. V zadnji minuti in pol sta pri Cimosu zapravila protinapad Poklar in Uroš Rapotec ter spodbudila hudo jezo na svoji klopi z nepremišljenima streloma. A k sreči do konca tudi Nemci niso več zadeli in Koprčani bodo na povratno tekmo k Lemgu 16. januarja potovali s petimi zadetki razlike.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte