Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 9.02

8 let

Koprčani se podajajo na lov za 2. mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po uspešni in resnično lepi sezoni v ligi prvakov, morajo rokometaši Kopra le-to, vsaj začasno, odmisliti in se osredotočiti na državno prvenstvo ter lovljenje drugega mesta.

Za "rumeno-modrimi" je resnično izjemna sezona v najelitnejšem evropskem tekmovanju, nekakšen grenak priokus pa daje državno prvenstvo, kjer Primorci trenutno zasedajo "šele" tretje mesto. Do konca jih čaka še šest tekem – v taboru Kopra upajo, da tudi šest zmag. "Ligo prvakov moramo dati čim prej iz glave. Že v soboto nas čaka Maribor, ki je v dobri formi, kar so nam že pokazali. Tudi na zadnji tekmi z Velenjem so izgubili le za štiri gole. Moramo se maksimalno skoncentrirati na prvenstvo in na koncu slaviti drugo mesto," razlaga Jure Vran, ki v smehu doda: "Če hočemo biti prihodnjo sezono spet v borbi za "final four" nam kaj drugega niti ne preostane." Koprčani imajo do srede, da se nekoliko regenerirajo in naberejo novih moči, prosto. Potem pa jih čaka mogoče najpomembnejši mesec sezone. Zadnjo soboto v maju je namreč zadnji krog prvenstva in s tem konec sezone. Vran je odločen: "Ta mesec še moramo zdržati do konca in zmagati vse tekme."

Čeprav jo morajo izriniti iz spomina pa nismo mogli brez nje. Lige prvakov in tekme v Madridu, ki so jo izgubili v zadnjih nekaj več kot desetih minutah. "Poznala se je naša utrujenost. Zunanja linija in krila so odigrala skoraj celotno tekmo, zato so naredili kakšno napako. Posledično so Španci dosegli kakšen lahek zadetek. Razbranil se je tudi Šterbik," razloge za nesrečen poraz opiše Vran, ki je z odličnimi obrambami v drugi polovici prvega polčasa in prvi drugega, bil eden izmed ključnih pri Cimosu. "Če deluje obramba, deluje tudi vratar. Uspelo mi je ubraniti nekaj pomembnih strelov in soigralcem pomagati, da se približamo in povedemo."

Rokometaši Kopra so nas v letošnji sezoni lige prvakov resnično navduševali. Zaradi borbene igre in nepopustljivosti je za njih pesti stiskala cela Slovenija. Ravno srčnost je na kolena spravila marsikatero veliko ekipo. Skalp bi skoraj vzeli tudi Atleticu, le tekma bi morala biti 13 minut krajša. "Po tekmi z Madridom je bilo prisotnega kar nekaj razočaranja. Bili smo že tako blizu Kölna, potem pa se je vse porušilo," je zapravljene priložnosti žal Vranu. Koprski vratar bi se še posebej rad zahvalil navijačem, ki so svoje ljubljence prišli spremljati v Madrid: "Kljub temu, da so bili v primerjavi z domačini v veliki manjšini, se jih je slišalo. Naredili so lepo vzdušje, vsa čast."

Primorce čaka resnično naporen maj. Tudi zato, ker so zaradi evropskih obveznosti dve tekmi zadaj. V 22 dneh imajo tako kar šest tekem (od tega le dve domači). Za zagotovitev drugega mesta pa bržkone potrebujejo šest zmag.

Ne spreglejte