Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 17.32

8 let

Končno spet pikajoče "ose"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Četrti krog lige prvakov je prinesel olajšanje za rokometaše Gorenja iz Velenja, saj so končno spet suvereno odigrali tekmo.

Beloruski Meškov Brest ni bil kos nalogi v Rdeči dvorani. Tako so Velenjčani prišli do šeste toke v skupini H, kar je sila pomembno pred gostovanjem pri Picku ter nazadnje Bosni. Štejeta le prvo in drugo mesto v skupini!

Trener Gorenja Ivica Obrvan je ob poškodovanem Boštjanu Kavašu v prvo postavo uvrstil Tomaša Reznička, po dolgem času pa tudi Alena Blaževića, ki je sicer zastreljal prvi napad Velenja. "Ose" so zadele šele v tretje, ko je po dobri obrambi 5-1 v protinapad stekel Jure Dobelšek ter zadel. Vse do 16. minute so imeli pobudo gostje iz Belorusije, ki pa so nato napravili nekaj zaporednih tehničnih napak, v kar jih je prisilila obramba Gorenja z Mlakarjem ter Oštirjem na črti, ki sta učinkovito ustavljala njihovega krožnega napadalca Jurija Gromkega, dva njihova strela pa je ubranil Matevž Skok. V treh hitrih protinapadih so zadeli dvakrat Vuković ter enkrat Baškin in z delnim izidom 4:0 prešli v vodstvo ter povedli celo za tri (10:7) v 18. minuti. Trener Meškova Jurij Karpovk je takoJ reagiral z minuto odmora.

Seier zaklenil vrata

A pomagalo ni kaj dosti. Domala vsa igra beloruskih prvakov je tekla preko levega krila, Andreja Močalova, sicer najboljšega strelca te ekipe. Vsi ostali so bili odrezani od gola. "Ose" so imele v vratih tudi razpoloženega Mortena Seierja, ki je od 24. minute za nekaj manj kot pet minut zaklenil svoja vrata ter p'o vrsti ustavljal strele nasprotnika. K sreči so Velenjčani pokazali tudi nekaj hitrih protinapadov ter si v tem času priigrali razliko šestih golov (18:12 v 28. minuti).

Strelski post Meškova je minuto pred iztekom prvega polčasa prekinil pivot Gromko, ki je šele takrat dosegel prvi zadetek. Za nameček pa je po lepi podaji Vukovića za konec zadel še Alen Blažević za 19:13.

Le eno moštvo na igrišču

Velenjske rokometaše je prišel spodbujati celo član Ciudada Reala, oziroma začasni THW Kiela, Aleš Pajovič. Morda je tudi to še opogumilo slovenske podprvake v boju za nove točke. Obramba gostov v drugem delu ni bila kaj prida zato so jo z lahkoto prebijali Blažević, Vuković in Golčer ter poviševali prednost.. Le-ta je do 34. minute zrasla na + 7 ter se še enkrat ponovila v 38. minuti. Napadalna postava Jure Dobelšek, Aleš Sirk ali Alen Blažević, Drago Vuković, Marko Oštir ter Tomaš Rezniček in Rok Golčar. Po visokem vodstvu si je Obrvan upal tudi spočiti nekatere igralce ter v igro poslala Thomas Gautschija in Sebastjana Soviča.

Z atraktivno potezo pa sta za 26:20 poskrbela Golčer, ki je podal Vukoviću, ta pa je s cepelinom navdušil približno 800 gledalcev v Rdeči dvorani. Pravzaprav je drugi polčas na parketu igralo le eno moštvo, saj Meškov iz Bresta ni bil kos nalogi. Velenjčani so največ na temi vodili za devet zadetkov, za kolikor so na koncu tudi slavili zmago.

Ne spreglejte