Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2014,
8.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2014, 8.54

8 let, 3 mesece

Kje se zalomi Krimu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Krim je proti kakovostnemu, a ne nepremagljivemu Leipzigu v 6. krogu rokometne lige prvakinj zapravil priložnost, da sam odloči o napredovanju in za popotnico vzame še kakšno točko.

"Pokazalo se je, da bi se dalo kaj storiti, a tudi, da je Leipzig res kakovostna ekipa. Ko se je zdelo, da nam bo steklo, se nam je ustavilo. Plačujemo davek za to, kar se nam je dogajalo v sezoni. V takšnih primerih stvar postaja še bolj očitna. Žal mi je zaradi občinstva, a Leipzig je bil preprosto boljši. Konstantnost je značilnost kakovostnih igralk. Nemke so imele odgovor na vse naše poskuse, tako na obrambe 5-1 kot na 5+1 in 6-0. V določeni meri nas je ustavila vratarka, nekoliko pa je spet šepala organizacija napada. Zaradi vsega po malem smo izgubili," se je na poraz 31:35 proti Leipzigu ozrla Krimova trenerka Marta Bon.

Dve zmagi in štirje porazi so izkupiček v naglici sestavljene ekipe, ki je bila to poletje realnost za obstanek bojujočega se kluba. Napredovanje v drugi del tako visi v zraku, Krimu jo z morebitno nedeljsko zmago v Rusiji lahko zagode Hypo. Z morebitno točko ali dvema proti Leipzigu pa bi tigrice lahko bistveno oplemenitile svoje izhodišče med evropsko dvanajsterico.

Krimu je Leipzig zabil 35 golov, a Bonove ni najbolj zmotila obramba, temveč … "Zalomi se nam na prehodu iz obrambe v napad. Ta ni takšen, v kakršnega verjamem. Potrebujemo nekaj sekund ali stotink sekunde, da premislimo. Igralke za to očitno niso zrele. Gre za stvar, ki jo je v preteklosti fenomenalno izvajala Andrea Lekić, tudi pozneje je imel Krim igralke, ki so to znale izvajati. Trenutno jih nima. Veliko bremena je na 17-letni Omoregiejevi, ki se je za nameček ekipi pridružila pozneje," je pojasnila in še enkrat spomnila na vse oteževalne okoliščine pred letošnjo sezono: "Moramo zdržati, vadimo dobro. Ne pozabite, da večina igralk prvič nastopa v ligi prvakinj in da so prišle iz različnih okolij. To smo do določene mere skrivali, tokrat pa nismo mogli."

Ne spreglejte