Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
18.39

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Atletico Madrid Kiril Lazarov Talant Dušebajev Barcelona

Torek, 21. 5. 2013, 18.39

3 leta, 2 meseca

Kiril Lazarov v Barcelono?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši madridskega Atletica so se v nedeljo, na obračunu z Ademar Leonom poslovili od dvorane Vistalegre in svojih zvestih navijačev. Šesterica je v slovo pomahala dokončno.

Potem ko se je moštvo Atletica od svoje dvorane in navijačev poslovilo (v sezoni 2012/2013 je le še en krog) na najlepši možen način – z zmago –, se je v nedeljo zgodilo tudi neizbežno. Predzadnjič nasploh in zadnjič v domači dvorani je rdeče-beli dres oblekla šesterica, ki se po sezoni poslavlja: Kiril Lazarov, Roberto Garcia Parrondo, Angel Romero, Josep Masachs, Adnan Šabanović in Magnus Dahl.

"Pred nekaj meseci se je uprava kluba pogovarjala z mojim menedžerjem in mu pojasnila, da zaradi finančnih težav v prihodnje ne bo mogla plačevati zneska, ki je naveden v moji pogodbi. Zaradi tega smo prišli do sporazuma o mojem odhodu," je pojasnil makedonski matador Kiril Lazarov. Odhod 33-letnika iz Madrida pa ne nujno pomeni, da se bo poslovil tudi od lige asobal. Veliko zanimanje zanj je namreč pokazala Barcelona. "Imam nekaj ponudb iz različnih klubov. O svoji odločitvi, kje bom zaključil kariero, bom javnost obvestil po končanem prvenstvu. Vsi pravijo, da špansko prvenstvo ni več pravo. Sam menim, da ima liga asobal še vedno veliko kakovost," je dejal Lazarov, ki v Madridu prebiva zadnje tri sezone. "Rokometaš, ki si ne bi želel igrati in živeti v Španiji ne obstaja. Imam družino, dva otroka in ne morem izbirati le v dobro sebe, ampak moram misliti tudi na njih."

Kljub vsem odhodom, v največji meri so se zgodili zaradi finančne krize, pa na čelu barke ostaja karizmatični Talant Dušebajev. Parrondo, ki se seli v Pick Szeged, je denimo dejal, da bi z veseljem ostal v Madridu. A tega ne dopuščajo finance. "Verjamem v novi Atletico, ki bo deloval z manjšim proračunom. To je pot, ki ekipi lahko zagotovi, da bo še zelo dolgo na veliki sceni," pravi mož, ki se pri 33 letih prvič seli onkraj meja Španije. Čeprav se bo nekdanji Ciudad Real soočil z veliko odhodi, bo jedro ekipe, na čelu z vratarsko legendo Josejem Javierjem Hombradosom, ostalo precej kakovostno. Da zagotovo ostaja v klubu, je potrdil tudi krožni napadalec Julen Aguinagalde.

Ne spreglejte