Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
18. 10. 2016,
16.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Blaž Janc Kielce Celje Pivovarna Laško

Torek, 18. 10. 2016, 16.20

6 let, 6 mesecev

Kielce in Blaž Janc potrdila pogovore

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

blaz janc | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Odlični Blaž Janc je najbolj vroč prodajni izdelek rokometnih prvakov iz Celja. Čeprav ima pogodbo s pivovarji še za naslednji dve sezoni, je predčasni odhod bistveno bolj verjeten.

Seveda bi si Celjani želeli zadržati svoje najboljše igralce, a jim cena tako naraste, da je to bilo, je in bo z izjemo nekaterih – tak primer je na primer Miha Zarabec, ki je spomladi podaljšal pogodbo – nemogoče. Prodajna praksa je tudi del poslovnega modela Celja, ki si v nasprotju s sosedi iz Velenja tako delno zapolnjuje proračun.

Poleti je tako v Veszprem odšel Blaž Blagotinšek. Trenutno pa največ zanimanja vlada za njegovega soimenjaka Janca. Že po olimpijskih igrah, na katerih je bil levoroki Posavec najboljši slovenski strelec, je bilo jasno, da so vanj zagledane Kielce.

Ob gostovanju Celjanov pri evropskih prvakih pa je njihov predsednik Bertus Servaas za Sportowe Fakty potrdil pogovore: "Zanimamo se za Blaža, a do podpisa je še dolga pot. Veliko klubov si ga želi. Imamo svoje metode. Vse bomo dali od sebe, da bo naš." Janc ima s Celjani pogodbo še za dve sezoni, vendar …

Janc je olimpijski turnir kot najmlajši v reprezentanci odigral odlično. | Foto: Stanko Gruden, STA Janc je olimpijski turnir kot najmlajši v reprezentanci odigral odlično. Foto: Stanko Gruden, STA Ni nujno, da bo ostal v Celju tudi v prihodnji sezoni

Janc, ki je že pred tedni podčrtal, da ob odhodu iz Celja pride v poštev le ozka skupinica petih najboljših klubov, je za isti medij dal intervju.

"Imam ponudbo Kielc, moj agent se pogovarja s predsednikom. Ponudba me zanima, saj gre za odlično ekipo s prav takšnim trenerjem. Tudi Dean Bombač in Uroš Zorman sta potrdila, na kako visoki ravni je vse v Kielcah. Bomo videli, kaj bodo prinesli pogovori. Nič ni še podpisanega," je Janc dejal za omenjeno spletno stran.

Glede na navedena dejstva seveda ni mogel stoodstotno zagotoviti, da bo v Celju igral tudi v prihodnji sezoni.

Ne spreglejte