Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2012,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kiel Zagreb

Nedelja, 22. 4. 2012, 12.40

8 let

Kiel komaj preživel v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Borili so se kot levi, prikazali vrhunsko predstavo in čeprav je za rokometaše Zagreba remi s Kielom vrhunski rezultat, vseeno ostaja grenak priokus. Med tekmo so vodili tudi s sedmimi zadetki.

Res je, da na povratno tekmo v Nemčijo potujejo brez prednosti, a vseeno so želja, volja in motiv, ki so jih rokometaši Zagreba prikazali na prvi tekmi vredni vsake pohvale. Po neuspehu v regionalni ligi SEHA, je klop Zagreba v ponedeljek prevzel Slavko Goluža, že v soboto pa je klub moral voditi na najbolj pomembni tekmi sezone, ko je v zagrebški Areni gostoval nemški velikan Kiel. Po vodstvu s sedmimi zadetki Zagreba v 38. minuti, se je tekma končala neodločeno, Goluža pa je bil z obračunom izjemno zadovoljen: "Čestitam Kielu za odlično tekmo, predvsem pa bi čestital svojim igralcem in fenomenalnim navijačev v Areni. Začeli smo slabo, mogoče smo do Kiela imeli preveč spoštovanja, kar je nasprotnik znal izkoristiti. Potem pa smo se dvignili in začeli dosegati zadetke. Izkazal se je Marino Šega, ki je svoje delo v vratih opravljal odlično. Žal mi je edino, da smo zadnje napade odigrali tako hitro, a tega igralcem nikakor ne zamerim," je po prvi evropski tekmi na klopi Zagreba dejal Slavko Goluža, ki se mu zdi škoda, da ni imel več časa za pripravo ekipe. "Zmanjkala sta dva ali trije dnevi. Škoda. A kljub temu smo odigrali odlično. Še enkrat bi pohvalil fante in navijače, ki so v predstavi zagotovo uživali."

V Areni je pred 14.000 gledalci z 21 obrambami blestel Šego, pohvaliti pa gre tudi Davida Špilerja, ki je v statistiko vpisal šest zadetkov. "V tekmo smo odšli preveč živčni in jo začeli pod pričakovanji. Potem pa smo med 10. in 40. minuto naredili plus 12. Sam ekipe Kiela še nisem videl tako nemočne kot je bila takrat. Na koncu so zopet pokazali svojo moč in prišli do izenačenja. Lahko bi celo zmagali, imeli so zadnji napad, ki pa ga niso izkoristili. Z remijem moramo biti zadovoljni, čeprav bi glede na tekmo lahko zmagali mi," je po tekmi dejal Špiler. Slovenski legionar se je dotaknil tudi povratne čez teden dni v Nemčiji. "Najprej se moramo spočiti in se predvsem psihično pripraviti na še težji obračun. Popraviti moramo obrambo, ki je bila v drugem polčasu preveč nežna."

Prvi krog četrtfinala lige prvakov je tudi sicer postregel s precej nenavadnimi rezultati. Poleg remija Zagreba in Kiela in zmage Kopra nad Atleticom, so rokometaši Kobenhavna gladko prešli Barcelono, Ademar iz Leona pa je povsem razbil berlinski Füchse. Prihodnji konec tedna se nam tako obetajo zanimivi povratni obračuni in zelo verjetno "maščevanje" favoritov.

Ne spreglejte