Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
16. 9. 2015,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Bregar selektor slovenska rokometna reprezentanca rokomet

Sreda, 16. 9. 2015, 17.19

8 let

Kdo je Uroš Bregar?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ženska rokometna reprezentanca je dobila novega selektorja. To je postal 36-letni Ljubljančan Uroš Bregar.

S 36 leti ni najmlajši selektor v zgodovini slovenske ženske reprezentance, je pa vsekakor eden najmlajših. Uroš Bregar je na slovensko klop sedel kot naslednik svoje svojevrstne mentorice, ki ji je v preteklosti pomagal tako v klubu kot reprezentanci, Marte Bon.

Ljubljančan, sin Slovana, se je s trenerstvom začel ukvarjati zelo zgodaj. Že pri 20 letih je poprijel za trenersko delo pri bolj znani, ženski ekipi Krima, sprva seveda v mlajših kategorijah. Klubu, ki je nekdaj domoval v šarmantni Galjevici, danes pa v Stožicah, ki so neprimerljivo bolj udobne, a nikakor še ne premorejo toliko duše, je bil v različnih vlogah zvest kar desetletje in pol. Kot pomočnik je deloval, ko so bili trenerji Tone Tiselj, Robert Beguš, Bojan Čotar, Marta Bon.. Kontinuiteto dela z dekleti je prekinila sezona vodenja članov Grosuplja v 1.B-ligi.

Bregar je šest sezon deloval v mladinskih selekcijah slovenskih rokometašic in se dvakrat uvrstil na veliko tekmovanje. Pred sezono 2013/14 je bil premeščen na mesto vodje mladinskega pogona, kjer si je delokrog delil z Dejo Ivanović. A je kmalu dobil in sprejel ponudbo skopskega Vardarja, kluba vrhunskih ambicij, kjer je bil sezono in pol pomočnik trenerke Indire Kastratović.

Spomladi ga je na trenersko klop povabil madžarski prvoligaš Vac, s katerim je uspešno začel sezono. Selektorska vloga je njegova prva na samostojni trenerski poti pri članicah. Ni dvoma, da si zasluži priložnost, je nekakšen naravni kandidat, oseba, ki si je v poldrugem desetletju nabrala kar nekaj izkušenj in tudi ugleda. A zdi se, da bi Rokometna zveza Slovenije lahko menjavo izpeljala bolj elegantno, tako z vidika načina kot časa. Vsekakor pa tudi Bregar ne bo mogel kar izumiti novih rokometašic.

Ne spreglejte