Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 5. 2015,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Skjern Berlin

Nedelja, 17. 5. 2015, 17.49

8 let

Kdaj je Gorenje pozabilo teči?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za zmago Skjerna nad Gorenjem na zaključnem turnirju pokala EHF v Berlinu sta kriva dobra danska obramba in slab slovenski napad v drugem polčasu, se strinjajo akterji.

Vsakega poraza nikakor ne gre jemati tragično, kar Slovenci pogosto prakticiramo, navsezadnje gre le za šport in, še dobro, ne na primer vojno. A poraz se od poraza razlikuje. Gorenjevega (22:27) proti danskemu Skjernu, ki je Velenjčanom odvzel možnost za "bronasto" tretje mesto na pokalu EHF v Berlinu, je po odličnem začetku in vodstvu že za pet golov zaznamovala slaba igra v drugem polčasu, ko so Velenjčani težko dosegali gole, bili nezbrani pri odbitih žogah, delali veliko napak v napadu, ujela pa jih je tudi utrujenost. Škoda, že zaradi vtisa.

A vseeno je treba poudariti, da je velenjska uvrstitev na zaključni turnir tako za klub kot nasploh slovenski rokomet izjemen uspeh ter dokaz kakovostnega dela, ki ima seveda še rezerve. Za kosanje z najboljšimi ekipami Evrope Velenjčanom manjka fizična moč. Stavijo na hitrost in tranzicijo. Ko sta ti zajezeni, pa nastopijo težave. Vsekakor je bil berlinski turnir izjemno poučna izkušnja.

"Normalno je, da smo razočarani. Prvi del je bil dober, v drugem delu pa nismo tekli, zato ni bilo lahkih golov. Zdaj moramo pokal EHF nemudoma pozabiti. V sredo imamo namreč pomembno tekmo z Mariborom," je po srečanju povedal velenjski trener Gregor Cvijič, ki je v svojem sistemu rotacij precej priložnosti namenil rezervistom, tudi v ključnih trenutkih.

Dve črni luknji

"Za nami je težak turnir. Lepo je bilo igrati s Füchsejem in Skjernom, ki sta zelo dobri ekipi. V prvem in drugem delu smo imeli dve črni luknji v napadu, ko nismo mogli dosegati zadetkov. Skjern je uprizoril nekaj protinapadov in tu se je delala razlika," je povedal Staš Skube, prvi strelec pokala EHF, na katerega pa so tako Nemci v polfinalu kot Danci še kako budno pazili. Še vedno ga muči tudi poškodba in ritem dveh tekem v dveh dneh ali treh v petih je za telo pravi teror.

"Vodili smo že za pet golov, a je potem sledil nerazumljiv padec v igri. Mi smo prišli v Berlin pokazat, da smo dobra ekipa, in gremo domov dvignjenih glav. Ponosen sem na svoje soigralce in zasluženo smo del tega zaključnega turnirja. V sredo nas čaka borba za biti ali ne biti, kjer moramo premagati Maribor," so bile besede Maria Šoštariča, ki je bil spet prvi strelec os, zgrešil pa je le enkrat.

Danec hvali obrambo

Danski trener Ole Norgaard je bil zelo ponosen, da je ugnal nekdanjega udeleženca lige prvakov. "Zelo smo zadovoljni, da smo premagali tako kakovostno ekipo. Velenjčani hitro tečejo z veliko igralci, v drugem delu je imelo Gorenje precej težav z našo obrambo. Mislim, da je doseglo le tri gole v zadnjih 15 minutah," je izpostavil napadalni mrk, ki ga je spremljalo šest izgubljenih žog v zadnjih 15 minutah.

Kakorkoli že, Gorenje v sredo v Rdeči dvorani igra tretjo tekmo polfinala državnega prvenstva, morebitni izpad pa bi bil enak polomiji.

Ne spreglejte