Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
29. 1. 2014,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Sreda, 29. 1. 2014, 11.15

8 let

"Katarze ne bo. Krim gre naprej!"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor rokometašic Krima Mercatorja Goran Dujić napoveduje nekoliko manjši proračun, a vseeno stabilno poslovanje in večjo usmerjenost na mlajše igralke ter dekleta iz širše regije.

Da so se pri Krimu odločili obsežno in javno spregovoriti o finančnem položaju v klubu, so krivi nekateri zapisi v tujih medijih, ki so trdili, da plače zamujajo pet mesecev. Resnica je, da je klub igralkam dolžan dve plači, kar seveda ni hvalevredno, ampak je v današnjih razmerah – realno. Resnici na ljubo se na Slovenskem velikokrat dogajajo tudi znato večje zamude.

Bolj smotrno je vprašanje, kaj finančne preglavice, ki koreninijo pri težavah določenih pokroviteljev, pomenijo za dolgoročno zdravje dvakratnega evropskega prvaka. Znižanje proračuna za približno tretjino je predvideno in načrtovano, tako kot poplačila igralkam.

Večina igralk je razumevajočih "Vse igralke, ki so v zgodovini Krima šle iz kluba, so bile izplačane. Zagotavljam, da se bo to zgodilo tudi v tej sezoni. Dve plači naj bi bili urejeni v desetih dneh. Morda tudi že prej. Spet bomo 'normalno' živeli. Preprosto se ni dalo zagotoviti dogovorjenega," pravi direktor Goran Dujić, ki je večini igralk hvaležen za razumevanje nastalega položaja z zamujanjem, ki ni novo.

"Druge niso imele razumevanja do kluba, čeprav je ta naredil vse, da bi jih zadovoljil. Žal smo se z njimi razšli, želim jim vse najboljše."

Krim letos praznuje 30-letnico. Lepo darilo bi bila uvrstitev na zaključni turnir lige prvakinj, a se s tem v Stožicah nočejo preveč obremenjevati, čeprav je razultatski vidik še kako pomemben pri seganju v roke s pokrovitelji. Poleti bodo začeli novi cikel s 30–35 odstotkov nižjim proračunom. "Tudi s tem denarjem bomo še vedno zelo konkurenčni za drugi del, moramo biti realni," opozarja direktor in odločno zagotavlja: "Nobene katarze ne bo, Krim gre naprej!"

Mlade in rokometašice iz soseščine Naprej, z osredotočanjem na mlade oziroma mlajše igralke – v nekaj sezonah ali že prej Krim računa tudi na sadove dela rokometne šole – in rokometašice iz širše regije, ne toliko iz skandinavskega prostora.

Prihodi pa so in bodo seveda povezani tudi z odhodi. Številnim nosilkam igre namreč poteče pogodba. Na primer Andrei Penezić, Barbari Lazović, Andjeli Bulatović, Jeleni Grubišić … Za prvi se resno zanima skopski Vardar, tudi Krim se že razgleduje za okrepitvami, ki se mu ponujajo tudi same.

Morda pa bodo v prihodnje le prišli časi, ko bodo več priložnosti dobile rokometašice domače šole. Nekaj se jih je v zadnjih tednih že pridružilo prvi ekipi, na primer srednja zunanja Nina Zulič in levičarka Špela Potisek.

"Z dekleti, ki smo jih priključili najboljši ekipi, je trener izjemno zadovoljen. Presenečen je, kako so resna in sprejemajo zadane naloge. Mlade so, a zakaj ne bi delale s prvo ekipo in dobile priložnosti, če so dobre," se je k očitno enemu Krimovih trendov v prihodnosti ozrl Dujić.

Ne spreglejte