Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
19.55

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Uroš Bregar slovenska rokometna reprezentanca Ana Gros Miša Marinček Ribežl

Nedelja, 1. 10. 2017, 19.55

3 leta

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, 2. krog

Pomlajene Slovenke remizirale s Čehinjami: To je naša realnost, nismo razočarani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Slovenija Češka rokomet | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji 2018 v Celju remizirala s Čehinjami 28:28 (15:14). Slovenke bodo kvalifikacije nadaljevale marca prihodnje leto, ko bodo odigrala dve tekmi z zadnjo Islandijo.

Slovenske rokometašice so po pričakovanem sredinem porazu na Danskem danes v mestu grofov igrale neodločeno s Čehinjami.

Slovenija, ki je na obeh tekmah v tem tednu nastopila v močno zdesetkani zasedbi in brez osmih igralk v primerjavi z junijskima kvalifikacijskima tekmama s Hrvaško za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, bo kvalifikacijski ciklus za Francijo nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo, tretji sklop pa bo na sporedu konec maja in v začetku junija prihodnje leto, ko se bo doma pomerila z Dansko in v gosteh s Češko. Po dveh tekmah ima Danska štiri, Češka tri, Slovenija eno, Islandija pa je brez točk.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko z enajstimi goli, Ana Gros je prispevala osem zadetkov. Miša Marinček, ki je branila vso tekmo, je imela 18 obramb.

V prvem polčasu letele na krilih Tjaše Stanko

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so na najboljši možni način odprle dvoboj s Čehinjami. Na krilih razpoložene Tjaše Stanko - v prvem polčasu je dosegla kar devet golov - so imele vse niti v svojih rokah, s poletno predstavo so si že na polovici prvega polčasa priigrale pet golov prednosti (9:4).

Tjaša Stanko je dosegla kar 11 zadetkov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tjaša Stanko je dosegla kar 11 zadetkov. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska ekipa je uvodoma delovala kot dobro podmazan stroj in v vseh segmentih igre zasenčila gostujočo. Po petnajstih minutah izjemno dobre igre pa so se v slovenski obrambi začele pojavljati prve razpoke, tudi igra v napadu ni bila več tako tekoča, igralke so se enostavno prehitro odločale za strele iz neizdelanih akcij. Čehinje so izkoristile slovenske težave in se jim v 20. minuti približale na tri gole (11:8), na polovici tekme pa je slovenska prednost znašala zgolj en zadetek (15:14).

Vodile, nato pa naredile preveč napak

Slovenske rokometašice so imele v prvih desetih minutah drugega polčasa Čehinje pod nadzorom in vodile za tri gole (19:16), nato pa naredile številne napake in tekmicam dopustile, da so jih v 43. minuti ujele in izenačile na 21:21.

Fotogalerija Urbana Urbanca

Fotogalerija
1 / 44

Po slovenski minuti odmora so Čehinje izpeljale dva nasprotna napada in Slovenkam ušle na dva gola (21:23). A slovenske rokometašice niso obupale, spustile so se v odprt lov za tekmicami in z golom Ane Gros v 56. minuti izenačile na 25:25, le minuto kasneje pa je ostrostrelka francoskega Metza po zadeti sedemmetrovki svoje soigralke ponovno popeljala do vodstva s 26:25. V izjemno razburljivi končnici so slovenske rokometašice - navkljub izključitvi Alje Vrček - z goloma Teje Ferfolje in Tjaše Stanko vselej imele zadetek prednosti, a so tudi Čehinje izkoristile svoje napade. Pol minute pred koncem razburljivega dvoboja je Bregar zahteval minuto odmora, njegove varovanke pa niso izkoristile zadnjega napada in ostalo je pri neodločenem izidu.

Kaj sta povedala selektor in najbolj razpoložena Slovenka?

"Ta neodločen rezultat je realnost in nismo razočarani."95:88 | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Ta neodločen rezultat je realnost in nismo razočarani."95:88 Foto: Urban Urbanc/Sportida


Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Na tekmo smo se zelo dobro pripravili in začeli odlično, igrali dobro obrambo 6-0, nato pa se na njihovo 5-1 nismo dovolj kakovostno gibali brez žoge. Naredili smo nekaj neizsiljenih napak, ki so Čehinjam dale krila in tudi vodstvo ob koncu tekme. Veseli me, da smo se v zadnjih minutah, kljub temu, da smo bili v zelo slabem položaju, vrnili v igro, zadeli z igralko manj in tudi povedli, a na koncu se zadnji napad ni iztekel po naših željah. Ta neodločen rezultat je realnost in nismo razočarani."

Tjaša Stanko, rokometašica Slovenije: "V prvem polčasu smo igrali dobro, se veliko gibali v napadu, nismo delali toliko napak in smo dobro realizirali strele, v drugem polčasu pa smo premagali sami sebe. Naredili smo preveč napak, zaradi česar so nas Čehinje dohitele in na koncu iztržile neodločen izid."

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, 2. krog:

Nedelja, 1. oktobra:
Slovenija : Češka 28:28 (15:14)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 500, sodnika: Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).
Slovenija: Marinček, Pandžić, Ferfolja 2, Abina, Amon, Gros 8, Stanko 11, Ljepoja, Zulić 1, Irman 2, Koren 2, Vučko, Barič 1, Hrnčič, Vrček 1, Hren.
Češka: Satrapova, Knedlikova 4, Rysankova 1, Salcakova 4, Ruckova 2, Kordovska, Hrbkova 2, Luzumova 7, Adamkova, Marcikova 1, Müllnerova, Setelikova 1, Kadlackova, Zachova, Jerabkova 2, Mala 4.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Češka 4 (2).
Izključitve: Slovenija 10, Češka 8 minut.
Rdeči karton: /.


Islandija : Danska 14:29 (4:13)
 

Lestvica:

1. Danska     2  tekmi  - 4 točke
2. Češka      2  -  3
3. Slovenija  2  -  1
4. Islandija  2  -  0

Slovenska reprezentanca za tekmi z Dansko in Češko (širši seznam):

Vratarke: Miša Marinček, Amra Pandžić (obe Krim Mercator) in Maja Vojnović (Krka);

Krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Neli Irman (Spono);

Zunanje igralke: Ana Abina, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Pia Hren (Zagorje), Lara Hrnčič (Z'dežele), Veronika Leški, Dominika Mrmolja (obe Krka)

Krožni napadalki: Nataša Ljepoja (Zagorje) in Alja Vrček (Krka)
Ne spreglejte