Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
17. 3. 2017,
13.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Branko Tamše intervju Celje Pivovarna Laško

Petek, 17. 3. 2017, 13.42

6 let, 7 mesecev

Intervju: Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško

Kaj ima Branko Tamše za nekaj najlepšega? #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
celje kristianstad tamse tamše | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Včasih je treba narediti korak nazaj za ne dva, ampak enega naprej," pravi trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše pred odločilnimi desetimi tekmami državnega prvenstva. Njegov korak naprej bo morda povezan tudi z makedonsko reprezentanco.

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Potem ko je njegova ekipa pomahala v slovo regionalnemu (5. mesto) in evropskemu (7. mesto v skupini A) tekmovanju, se Branko Tamše s celjskimi rokometaši osredotoča na slovensko prizorišče.

Ta konec tedna prinaša začetek končnice državnega prvenstva, prihodnji mesec pa bo na sporedu četveroboj za pokalno lovoriko.

Velenjčan na celjski klopi že pogleduje tudi v prihodnost. Ni nemogoče, da bi mu ta prinesla tudi selektorsko vlogo. Dobil je namreč klic iz Makedonije. Igralsko zanimanje za delo z njim je veliko, to pa ga navdaja z velikim zadoščenjem.

Kakšen je/bo preklop z evropske in regionalne na domačo sceno?
Vse ekipe, ki so se povsem zasluženo uvrstile v končnico, imajo zelo kakovosten igralski kader, dobro igro in vodenje. Takšno, kot si je želimo vsi. Čakajo nas zahtevno delo in zanimive tekme. Na vsakega tekmeca se bomo pripravili kot na Rhein-Neckar ali Kielce. Nimamo razlogov za vzvišenost. Vsaka tekma bo zelo težka in podobna evropski.

Ne spreglejte:


Vsako sezono izgubi katerega od nosilcev igre. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vsako sezono izgubi katerega od nosilcev igre. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Spomladanski meseci so tisti, ki zaokrožajo sestave ekip za prihodnost. Za Delo ste potrdili stik z Janom Grebencem in Janom Jurečičem. Sta torej položaja levega zunanjega in desnega krila tista, ki ju iščete, ali se ozirate še kam?
Rad bi vas malo pripravil. Zame so zanimivi vsi igralci, ki so v mojih in klubskih mislih, ne glede na položaj. Seveda v finančnem dosegu, po znanju in značaju.

Kar nekaj igralcev bi si želel imeti, a jih realno ne morem dobiti. Neka deficitna mesta bomo zapolnili, tudi na omenjenih položajih. Obstaja tudi še nekaj nerešenih igralskih zadev glede obstoječega kadra.

V mislih imate morebitne odhode … Tu je v ospredju kapetan Luka Žvižej.
To ste novinarji obesili na veliki zvon, kar je normalno. Luka je kapetan, nekdanji reprezentant, rekorder po številu zadetkov za reprezentanco, zelo dober igralec. Pogajanja potekajo že nekaj časa.

Jaz in klub si želiva, da Luka ostane. Tudi sam si želi tako, a vselej se pojavlja vprašanje financ. Te so edini razlog, da klub in on še nista našla skupnega jezika. Upam, da se bo to zgodilo in da bomo naprej šli skupaj.

Kdo je še vprašljiv za prihodnjo sezono in kje si še želite novincev?
Poznate našo pot. Iz leta v leto je manj finančnih sredstev, posledično je težje zadržati igralce. Imamo šest bronastih reprezentantov, ki jim je cena narasla. Težko je gledati po trgu, še posebej evropskem.

Večinoma smo se zato osredotočili na mlade slovenske fante. Imeli bomo tudi dva posojena igralca iz Kielc Daniela Dušebajeva in Branka Vujovića, ki nas ne bosta stala skoraj nič. Na tak način bomo delovali tudi v prihodnosti. Denar, ki ga ni nikoli dovolj, bomo vlagali v nakup mladih igralcev in jih brusiti v Jance, Zarabce, Mačkovške …

O evropski sezoni, 1. del #video


Govori se, da se zanimate za Adama Bratkoviča, desno krilo iz Kopra?
Cene ne bom dvigoval nikomur. Glede na odhod Blaža Janca so za nas zanimiva tri, štiri desna krila v Sloveniji. Če bo eden od njih privolil, boste za to izvedeli v bližnji prihodnosti.

Je v slovenskih klubih celo večja izbira desnih kril kot levih?
Odvisno od zornega kota. Že Celje ima na posoji v drugih klubih tri leva krila. Če se zgodi odhod Žvižeja – upam, da ne –, bomo rešitev poiskali v domačih vrstah. O vseh preostalih spremembah smo razmišljali prej. Vrača se Urh Kastelic, priključili bomo nekaj mladih igralcev, nekaj pa jih bomo posodili.

Na prvi pogled se zdi, da bo ekipa bistveno cenejša in znatno pomlajena.
Pomlajena bo vsekakor. Ne bo zvenečih okrepitev. To je v tem trenutku realnost. Ne le mi, vsi, ki imajo radi rokomet, se morajo sprijazniti s tem. Včasih je treba narediti korak nazaj za ne dva, ampak enega naprej. Upam, da se bo krivulja obrnila navzgor v vseh pogledih. Želimo si delati z obetavnimi slovenskimi igralci.

Celjani bodo imeli v prihodnji sezoni pomlajeno ekipo. | Foto: Martin Metelko/Sportida Celjani bodo imeli v prihodnji sezoni pomlajeno ekipo. Foto: Martin Metelko/Sportida
Celje trenutno nima športnega direktorja, ki bi se pogovarjal z (novimi) igralci. To vlogo si delita z direktorjem Gregorjem Planteuom. Koliko vas to obremenjuje?
Vloga bolj ali manj pade name. Seveda ne gre za solo projekte, ampak za odločitev upravnega odbora na mojo pobudo. Stvari dorečemo skupaj. Lepo je vedeti, kako in kaj o določenih stvareh, kaj je določena prednost. Finančno sicer ni zelo velikega manevrskega prostora.

Obstaja velik interes za prihod v Celje?
Med slovenskimi mladimi igralci je zelo velik. To se mi zdi normalno, saj ni vsem dano obleči dresa Celja Pivovarne Laško. Veliko igralcev je, ki si želijo sodelovanja z mano in tudi jaz z njimi. To je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi trenerju.

O evropski sezoni, 2. del #video


Pred kratkim ste za enega od makedonskih medijev dejali, da bi vas ob morebitni ponudbi zanimalo delo v makedonski reprezentanci, od katere se poslavlja Lino Červar.
Da, tudi sam imam te informacije. Stvar je gotovo zanimiva, o tem sem obvestil tudi predsednika kluba, ki je rekel, naj si nikjer ne zapiram vrat. Videli bomo, kaj se bo dogajalo.

Dobili ste informacije, da ste med kandidati?
Da. V tem trenutku obširneje na to temo ne bi govoril, saj nima smisla. Ko bo znanega kaj več, se bom gotovo oglasil.
Ne spreglejte