Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
15.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Dolenec Montpellier Celje rokomet

Sreda, 1. 10. 2014, 15.30

7 let, 12 mesecev

Jure Dolenec pred Celjem dal prvi intervju v francoščini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaš Montpellierja Jure Dolenec je v svojem prvem intervjuju v francoščini priznal: po čustveni plati bo bolj kot gostovanje v Nantesu, pomemben nedeljski obračun s Celjem.

Rokometaši Montpellierja so slabo odprli skupinski del lige prvakov, na gostovanju v Mannheimu so visoko izgubili proti nemškemu Rhein-Neckarju Löwnu s 24:35. Slovensko obarvani francoski podprvak ima v tem tednu težki nalogi: v četrtek bo gostoval v Nantesu, v nedeljo pa bo v okviru lige prvakov gostil slovenske prvake iz Celja.

Pred tekmo optimizem, potem pa slaba predstava

Barve Montpellierja brani kar pet slovenskih reprezentantov: Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek. Dolenec pa je za klubsko stran opravil svoj prvi pogovor v francoskem jeziku.

Škofjeločan se je v imenu vse ekipe najprej posul s pepelom zavoljo slabe predstave v Nemčiji. "Pred uvodno tekmo v ligi prvakov smo bili optimistično razpoloženi, v Mannheimu pa smo prikazali zares slabo predstavo. V naši igri je bilo premalo agresivnosti v obrambi, igra v napadu, predvsem naši streli na gol, pa je bila katastrofalna."

Po čustveni plati bo največji zalogaj Celje

Dolenec je prepričan, da bo njegova ekipa kos zahtevnima nalogama v tem tednu, po čustveni plati pa bo zanj zagotovo pomembnejši nedeljski obračun s Celjem.

"Najbolj pomembno bo, da vpišemo prvi par točk v ligi prvakov. Na nasprotni strani igrišča bomo imeli najboljšo slovensko ekipo. Njena hiba je neizkušenost, a vendarle gre za zasedbo, ki ima ogromno dobrih lastnosti, predvsem bi opozoril na njeno hitrost in bliskovite (pol)protinapade. Pred svojimi gledalci si na nedeljski tekmi ne smemo dovoliti spodrsljaja, zmaga je stvar našega ponosa," je dejal 25-letni Dolenec.

Ključni igralec Celja je Zarabec

Desni zunanji igralec francoskega podprvaka je pozorno spremljal uvod slovenskega državnega prvenstva, po njegovem mnenju je ključni igralec celjske ekipe novinec Miha Zarabec.

"Zanj je to prva sezona v Celju, a se je že dokazal. Zarabec je resda visok le 174 centimetrov, a svoj primanjkljaj v višini nadomešča s hitrostjo in tehnično podkovanostjo. Tu je še Luka Žvižej, ki vselej pusti srce na igrišču in je izjemno izkušen. Drugi igralci niso tako znani na mednarodnem prizorišču, a Celjani dobro vedo, da s skupnimi močmi lahko premagajo vsakega tekmeca, prav zato so zelo nevarni."

Ne spreglejte