Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
29. 9. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Ivan Gajić Branko Tamše rokomet liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 29. 9. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Celjeni s simpatijami, a grenkim (pri)okusom iz Nemčije

Tekma, na kateri je vratar Ivan Gajić dal tri gole

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Čeprav so izgubili (30:31) pri nemškem prvaku, celjski rokometaši v drugem krogu lige prvakov še zdaleč niso razočarali. Ob odlični predstavi vratarja Ivana Gajića so bili na pragu velikega presenečenja.

Vratar Ivan Gajić (na fotografiji) je odigral odlično tekmo, tako kot nekateri njegovi soigralci, a Celjani za to niso bili rezultatsko nagrajeni. | Foto: Vid Ponikvar Vratar Ivan Gajić (na fotografiji) je odigral odlično tekmo, tako kot nekateri njegovi soigralci, a Celjani za to niso bili rezultatsko nagrajeni. Foto: Vid Ponikvar

Celjski rokometaši so bili na gostovanju pri Rhein-Neckar Löwnu, nemškem prvaku, zelo blizu celo zmagi ali vsaj točki, a so bili Nemci v končnici bolj spretni in zbrani ter tako točki obdržali doma (31:30). Vseeno pivovarji še zdaleč niso razočarali. Nasprotno, odigrali so čvrsto in bojevito, še posebej v drugem polčasu. Pobrali so se po zaostanku za pet golov in si priborili prednost treh, ki pa je nekoliko prehitro skopnela.

Odličen učinek vratarja Ivana Gajića sicer ni bil blagoslovljen s točko ali dvema, vseeno pa si bo prekaljeni Srb gostovanje v Frankfurtu nedvomno zapomnil. Trinajstim obrambam je namreč dodal kar tri gole iz štirih poskusov, ki jih je dosegel, ko je kaznoval nemško hojo po vrvi z dodatnim igralcem v polju namesto vratarja.

Branko Tamše si želi čim bolj odpraviti nihanja svoje ekipe med tekmo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Branko Tamše si želi čim bolj odpraviti nihanja svoje ekipe med tekmo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pohvale z grenkim priokusom

"Dobra ekipa Rhein-Neckarja si je ob obeh začetkih polčasov z napadi sedmih proti šestim ustvarila lepo prednost, a mi nismo popuščali in se ob koncu prvega polčasa povsem približali. Začeli smo spoštovati dogovor, da zapiramo črto ter puščamo strele od daleč in s krila, za kar je Ivan Gajić zelo dober," je svojega nekdanjega varovanca iz Gorenja, ki ga je v Celje povabil pred lansko sezono, pohvalil tudi trener Branko Tamše.

Ampak … " V drugem polčasu smo postavili delni izid 7:0, povedli s tremi goli razlike, vendar naredili tudi nekaj napak, ki jih ne bi smeli. V mislih imam na primer tri primere pasivne igre v zadnjih štirih napadih. Imeli smo možnost za vsaj točko, dosegli gol. Ne vem, ali je bil prestop. Nemci so imeli za napad kar 50 sekund, žal nam ni uspelo ukrasti žoge. Fante moram pohvaliti za izjemni borbenost in nepopustljivost, a ostaja grenak priokus. V delih igre smo pokazali kompaktno obrambo in všečen rokomet v napadu," je v izjavi za klubsko spletno stran dodal Velenjčan, ki si želi čim bolj omejiti nihanja v igri svoje ekipe.

Naslednji evropski izziv Celjane čaka 9. oktobra, ko bo v Zlatorogu gostoval Vardar. Še prej bodo odigrali tekmo lige Seha v Veszpremu.
Ne spreglejte