Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2018,
12.45

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

RK Gorenje Velenje liga Seha Ibrahim Haseljić

Petek, 16. 2. 2018, 12.45

6 let, 1 mesec

Gorenje Velenje podaljšal pogodbo s Haseljićem

Veliki up bosanskega rokometa ostaja v Velenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Ibrahim Haseljić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Eden največjih upov bosanskega rokometa Ibrahim Haseljić bo tudi v prihodnje nosil dres slovenskega podprvaka Gorenja Velenja. Klub in 20-letni desnokrilni rokometaš sta se dogovorila za triletno podaljšanje sodelovanja.

Mladi rokometaš Ibrahim Haseljić se je v Šaleško dolino preselil pred začetkom sezone 2016/17, prej pa je bil član lokalnega rokometnega kluba Gradačca, pri katerem je že kot najstnik okušal tudi igranje na članski ravni. Leta 2016 je bil povabljen na priprave bosanske reprezentance do 20 let, četudi je bil tedaj dve leti mlajši od večine ostalih izbrancev. Nova prelomnica se je na njegovi športni poti zgodila zgolj leto za tem, ko je bil konec aprila prvič vabljen tudi na priprave članske izbrane vrste, katerih redni udeleženec je še danes.

Ob prihodu v Gorenje Velenje je sprva branil barve mladinske ekipe in na treningih kazal veliko prizadevnost. Zanjo je bil nagrajen v drugem delu sezone, ko ga je tedanji trener Borut Plaskan priključil članski ekipi, za katero je nato odigral 12 tekem in dosegel dva zadetka.

Ko so Velenjčani premagali Vojvodino v Novem Sadu, se je med strelce vpisal štirikrat. | Foto: Vid Ponikvar Ko so Velenjčani premagali Vojvodino v Novem Sadu, se je med strelce vpisal štirikrat. Foto: Vid Ponikvar

Od te sezone je Haseljić stalni član članskega moštva, še vedno pa pomaga tudi mladinski zasedbi, ki je trenutno vodilna med slovenskimi prvoligaši. Kljub temu, da je zanjo odigral le devet izmed 13 tekem, je s 64 zadetki z naskokom njen najboljši strelec. S člani se je medtem prvič preizkusil v ligi prvakov, vse večjo priložnost pa dobiva tudi na tekmah lige Seha. Na 14 tekmah je zabil 15 golov, od tega štiri ob zadnji visoki zmagi v Novem Sadu pri Vojvodini (39:27).

Ne spreglejte