Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 1. 2012,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hrvaška Španija

Nedelja, 29. 1. 2012, 16.07

8 let

Hrvatom po dveh srebrnih odličjih še bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po srebru na zadnjih dveh evropskih prvenstvih na Norveškem in v Avstriji so si hrvaški rokometaši priborili še bron, potem ko so na zadnjem obračunu v Areni premagali Špance.

Hrvaška zasedba, ki je morala priznati premoč Srbiji v polfinalu, še enkrat več ostaja brez evropskega naslova v svoji neverjetni zbirki lovorik. Obračun za bronasto odličje na 10. evropskem prvenstvu v Srbiji pa je vendarle začela zelo angažirano.

V obrambi so hrvaški igralci odlično ustavljali Špance, bronaste z zadnjega svetovnega prvenstva, ki so upali na evropski naslov. Visoki zid Hrvatov na čelu z Vorijem, Kopljarjem in Duvnjakom je bil neprijetna ovira za takšne mojstre rokometa, kot so Cenallas, Entrerrios, Sarmiento. Že v 6. minuti je četa Slavka Goluže vodila s 5:2, Španci so jo ves čas lovili. Medtem ko so rokometaši iz Pirenejskega polotoka težko prihajali do strelov, so Hrvati zlahka tresli mrežo vratarjev Sierre in Hombradosa. Po vrsti zadetkov Blaženka Lackovića je v 14. minuti v protinapadu zadel Čupić za +5 (9:4). Hrvati, so vse do končnice prvega polčasa rezultat držali povsem v svojih rokah. V zadnjih šestih minutah pa popustili v obrambi ter dovolili nasprotniku delni izid 4:1, ki je stopil zaostanek le na zadetek.

Prvo in edino izenačenje v 31. minuti

V prvem napadu po vrnitvi iz garderobe je s strelom s šestmetrske črte Mirka Alilovića premagal Aguinagalde za sploh prvo izenačenje na tekmi. A ne za dolgo. Na krilih odličnega vratarka so si Hrvati priborili žogo, zadela sta Ninčević in Lacković in ekipo popeljala na dva gola prednosti.

Ko je v 33. minuti zadel najboljši desni zunanji igralec prvenstva Marko Kopljar so Hrvati že spet imeli vse v svojih rokah (21:16). Španski zasedbi je na tekmi za tretje mesto manjkala moč vratarja. Le-to so Hrvati imeli v Aliloviću. Čeprav je zasedba slovitega trenerja Valera Rivere poskušala na vso moč, predvsem ob razpoloženih Sarminetu in Romeru, se nikakor ni mogla povsem približati.

Pri izidu 28:26 je Alilović obranil sedemmetrovko Garcii Parrondu in vse bolj napet obračun nekoliko umiril. Napake v zadnjih minutah ter zadetek Igorja Vorija v 59. minuti so razrešili vse dvome – novega odličja na velikih tekmovanjih se je veselila Hrvaška. Po srebru na zadnjih dveh prvenstvih stare celin na Norveškem in v Avstriji so si Hrvati priborili bron. Še vedno pa ostajajo brez tako želenega evropskega zlata.

Ne spreglejte