Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
15.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

1. NLB Leasing liga rokomet Trimo Trebnje Maribor Branik Koper 2013

Torek, 15. 12. 2015, 15.04

8 let

Gorenje za konec prek Loke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 15. kroga prve slovenske rokometne moške lige premagali Urbanscape Loko z 38:25.

Gorenje je zanesljivo premagalo oslabljeno Loko, ki je sicer eno najprijetnejših presenečenj dozdajšnjega dela prvenstva. Kapetan Staš Skube je dosegel šest golov, za Gorenjce pa je Aleks Kavčič zadel desetkrat.

"Zmaga je bila lepa, predvsem drugi polčas smo že prikazali takšno igro, kot jo pričakujemo – dobra obramba in nato hitri protinapadi. Čeprav smo zgrešili malce preveč čistih strelov, je bila konec koncev zmaga zaslužena. Po novem letu je treba še naprej delati na igri, ki smo jo prikazali tokrat v drugem polčasu," je za Gorenjevo spletno stran dejal trener Borut Plaskan.

Koprčani, ki jih je spodbujal tudi velik prijatelj kluba Dean Bombač, so jesen sklenili nad pričakovanji. Trenutno namreč klub, ki ni star še niti tri leta, zaostaja le za Gorenjem in Celjem. A v Bonifiki ostajajo na stvarnih tleh in med drugim priznavajo tudi, da so imeli ugoden razpored. Na zadnji jesenski tekmi so Primorci ugnali Korošce. Slovan je iz kroga v krog v vse večjih težavah. Tokrat je bil Trimu blizu, a so Dolenjci vseeno slavili v Ljubljani. Trebanjci so v sredini lestvice, Slovan pa trenutno za rešilnim 12. mestom, zaostaja pet točk.

Celjski rokometaši so v soboto gostovali pri Ormožu in brez težav zabeležili novo zmago, nedeljski obračun med Gorenjem in Loko pa bo dal tudi odgovor na vprašanje, kdo bo osvojil jesenski naslov.

Tudi Krka je narasla

Z izjemo začetka tekme so imeli Novomeščani ob 16 obrambah Jožeta Baznika, še pred nedavnim člana Dobove, kljub desetim minutam izključitev več vajeti v rokah ves čas in vodili tudi za deset golov.

"Na Dobovo smo se dobro pripravili in na začetku dovolj dobro in agresivno odigrali v obrambi, kar je bila voda na mlin vratarju Bazniku, ki je odbranil fantastično," je bil v izjavi za Krkino spletno stran zadovoljen Mitja Klobčar.

Aleš Sirk, zdaj trener Dobove, nekoč pa igralec Krke, je dodal: "Danes nam res ni šlo, vse je bilo narobe. Očitno se je tokrat pokazala utrujenost zavoljo zaporednih tekem. Krka je odigrala super tekmo in zasluženo zmagala. Čestitam ji in ji želim vso srečo tudi v bodoče, nam pa še naprej ostaja trdo delo."

Ne spreglejte