Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
16.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

rokomet Marko Šibila Branko Tamše Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 16.20

6 let, 7 mesecev

Gorenje in Celje porušila tabu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
gornje celje tiskovna | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

V velenjskem in celjskem rokometnem klubu so presegli toge (slovenske) okvire delovanja in tiskovno konferenco pred derbijem, ki lahko praktično že odloči o naslovu prvaka, pripravili skupaj.

Gorenje ima na lestvici točko prednosti pred Celjani. Ti so edini, ki so Velenjčane premagali, drugi derbi se je razpletel z remijem. Sami so klonili pred Mariborom, z neodločenim rezultatom pa jih je presenetila Ribnica. Na sredinem derbiju (Rdeča dvorana, 19.00) ima tako Gorenje praktično prvo zaključno žogo za naslov prvaka. Čeprav en derbi še sledi, izključiti pa ne gre niti presenečenj drugih ekip.

"Naša ekipa niti ene tekme v tej sezoni ne bo odigrala v popolni postavi"

Kluba sta začrtala nova obzorja sodelovanja, saj je skupna tiskovna konferenca potekala v Velenju, s čimer je bil nedvomno porušen določen tabu. "Rad bi pohvalil skupno konferenco. Slovenski klubski rokomet, še posebej največja kluba, si to zasluži. Pred dnevi je slovenski nogometni večni derbi v največjem slovenskem časniku zavzel skoraj trinajst strani in upam, da bo tudi naš rokometni večni derbi v istem časopisu zavzel vsaj tri strani. To si vsi zaslužimo. Kar pa zadeva našo tekmo, pa je tako, kot je bilo, je in bo. Naša ekipa niti ene tekme v tej sezoni ne bo odigrala v popolni postavi in s tem smo se že sprijaznili. Na bolniški so Arthur Patrianova, Marko Dujmovič in Luka Dobelšek. Upam, da se jim ne pridruži še kdo in da bodo vsi drugi dodali vse, kar je treba za zmago v sredo v Rdeči dvorani," pred derbijem razmišlja sin velenjskega kluba, zdaj pa celjski trener Branko Tamše.

Na derbiju gre pričakovati odlično vzdušje. Rdeča dvorana je pred njim postala še bolj okrašena v klubske barve. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Na derbiju gre pričakovati odlično vzdušje. Rdeča dvorana je pred njim postala še bolj okrašena v klubske barve. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Prepričan sem, da bo tekma kakovostna"

"Tudi sam si želim, da bi bil ta derbi medijsko izpostavljen, kot si to zasluži. Tudi v naši ekipi je stanje znano. Brez dveh igralcev igramo že nekaj časa (Miloš Božovič in Klemen Ferlin, op. p.), nekaj težav ima tudi Rok Ovniček, ki pa bo do tekme po vsej verjetnosti že saniran. Težave ima tudi tudi Vid Levc, ki pa bo v ekipi. Ali bo igral, bomo še videli. Vsekakor pa se sam bolj obremenjujem s tistimi, ki so zdravi. Prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, da bo tekma kakovostna," pa se glasijo misli velenjskega trenerja Marka Šibile.

Veterani spet na delu

Kluba sta sodelovanje poglobila tudi z organizacijo tekme veteranskih ekip. Na igrišče se bodo tako ob 17. uri ob tej priložnosti spet podali Borut Plaskan, Marko Cvetko, Branko Bedekovič, Sebastjan Sovič, Matjaž Mlakar in drugi na velenjski strani ter Robert Šafarič, Roman Pungartnik, Jani Likavec, Tomaž Tomšič, Uroš Šerbec, Beno Lapajne in druščina na celjski strani.

Ne spreglejte