Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2009,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 28. 8. 2009, 9.35

8 let

Glavni cilj je obstanek med elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometni klub Krško je s trdim delom in vztrajnostjo zakorakal med elitno rokometno druščino. Glavni cilj nove sezone pa bo prav obstanek v MIK 1. ligi, po kateri jih bo vodil trener Oskar Kovač.

V Krškem so med prvimi začeli priprave na novo sezono, projekta prva liga so se namreč lotili skrajno resno. Po izjemno uspešni sezoni 2008/09, ko so s prvim mestom v 1. B. DRL napredovali med elitno dvanajsterico, so v Posavju igralski kader nekoliko okrepili.

Po koncu lanske sezone je trener Oskar Kovač želel vsaj štiri okrepitvi, dobil je tri. Dva vratarja in igralca, ki igra na mestu levega zunanjega. Hrvat Ivan Stevanović ter slovenska rokometaša Gregor Klepej in Marko Grošelj so odslej člani novega prvoligaša. "Do tekme z Ribnico želimo uigrati moštvo, izkoristiti relativno ugoden spored in si na štartu prvenstva zagotoviti dobro izhodišče za poznejše težke preizkušnje. Absolutno zaupam igralcem, ki so mi zaupani. Krškim ljubiteljem rokometa obljubljam dober rokomet in zanesljiv obstanek v druščini najboljših," pravi prvi strokovnjak.

Motiv bo med elito še večji

"Imamo enega nižjih proračunov v naši prvi ligi, igralci pa vseeno radi prihajajo v Krško. Smo resen klub in znani smo po tem, da vse, kar se dogovorimo z igralci, tudi realiziramo," poudarja predsednik kluba Boštjan Kozole, ki si v sezoni 2009/10 želi predvsem: "Naš osnovni cilj je obstanek v prvi ligi. Že v minuli sezoni smo se borili kot levi proti vsem tekmecem v prvi B ligi, nedvomno bo motiv za vse nas letos še večji. Borbenost mora krasiti naše igralce. Verjamem, da bomo proti vsakemu nasprotniku odigrali maksimalno in odgovorno. Če bomo ob tem morali priznati poraz, bomo vsem nasprotnikom iskreno čestitali. Zavedamo se, da bodo porazi sestavni del tekmovanja. Našim igralcem tega ne bomo zamerili, edini pogoj je, da pustijo srce na parketu in da pošteno in športno branijo barve Krškega."

Ljubiteljem rokometa v Krškem se obeta lepo leto, saj bodo zagotovo videli navdušujoče rokometne predstave. Že v minuli sezoni so navijači bučno spremljali Krčane, nedvomno bodo imeli podobno podporo ob gostovanjih prvoligaških velikanov. V pripravljalnem obdobju, ki se počasi izteka je moštvo odigralo že kopico prijateljskih obračunov. Med drugim se je pomerilo z nasprotniki iz Avstrije, Hrvaške, Bosne ter seveda Slovenije. V krški športni dvorani so gostovali celo rokometaši Celja Pivovarne Laško, proti katerim se je novopečeni prvoligaši sila dobro upirali, a na koncu izgubili s 27:35. V Krškem so sicer zelo ponosni na svoje delo, seveda se nadejajo, da se bo tako nadaljevalo. "Krška rokometna šola je že postala blagovna znamka. Vsako leto naša članska vrsta je bogatejša za kakšnega doma vzgojenega igralca," še pravi predsednik Kozole.

Ne spreglejte