Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
8. 4. 2015,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašper Marguč Veszprem Madžarska rokomet

Sreda, 8. 4. 2015, 7.45

8 let

Gašper Marguč napada sklepni turnir lige prvakov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden izmed slovenskih rokometnih legionarjev v četrtfinalu lige prvakov, prve tekme bodo na sporedu prihajajoči konec tedna, je Gašper Marguč, ki ima lepe možnosti za sklepni turnir.

Vsak kolektivni športnik, ki da kaj nase, kar zadeva ambicije, si iz slovenskega prostora želi v večji, konkurenčnejši, močnejši in seveda ponavadi tudi bogatejši klub. Gašperju Marguču je to uspelo pred letošnjo sezono. Z Matejem Lekaiem sta sledila zgledu Renata Sulića, Mirsada Terzića in Mirka Alilovića, ki so se nekoč iz dvorane Zlatorog že odpravili v njeno veszpremsko kopijo.

In nikakor mu ni žal. Veszprem je le z enim porazom v sezoni premočno osvojil ligo Seha. Levoroki Celjan pa je po maestralni predstavi v finalu in devetih golih postal najboljše desno krilo sezone. Ni treba posebej poudarjati, da je klub iz okolice Blatnega jezera favorit tudi v državnem prvenstvu. Ravno v zadnjem krogu je premagal tudi večnega tekmeca iz Szegeda.

Najvišji cilji

Marguč, ki ne skriva, da začetek njegove prve legionarske sezone ni bil lahek, si minute na desnem krilu deli s Petrom Gulyasem, ki je povsem drugačen tip igralca. Ligo Seha, za katero nima slabe besede, tudi ne za kakovost nekako šestih ekip v njej, je osvojil.

Veszprem pa ima cilje postavljene višje, najvišje. A gre korak za korakom. V letošnji sezoni je glavni cilj sklepni turnir v Kölnu, kjer je lani osvojil četrto mesto.

Četrtfinale s Parizom

"Veliko je odvisno od tega, koga dobiš v polfinalu. Videli ste, da je lani Flensburg, ki je bil za nekatere obstranec, šel vse do konca. Precej je odvisno od dnevne forme, saj je treba v dveh dneh odigrati dve težki tekmi," pravi slovenski reprezentant, ki mu ostra levoroka konkurenca preprečuje, da bi imel v izbrani vrsti še vidnejšo vlogo. Številni pa so prepričani, da bi jo tako ali tako že moral imeti.

No, pred sklepnim turnirjem pa bo moral madžarski velikan preskočiti še Pariz, četrtfinalnega tekmeca.

"Nekako se zdi, da PSG ni prava ekipa. A saj veste, Thierry Omeyer najbolje brani takrat, ko je najbolj treba," se Celjan zaveda vratarske in brez dvoma tudi številnih drugih nevarnosti. A glede na dvig Veszpremovih predstav v zadnjem obdobju se zdi, da bo serijski madžarski prvak favorit tako v nedeljo popoldne v mestu luči kot v vsem dvoboju.

Ne spreglejte