Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
31. 10. 2013,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragan Gajić Slovenija Švica

Četrtek, 31. 10. 2013, 8.52

8 let

Gajićeva obilna jesenska žetev zadetkov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi Dragan Gajić, desno krilo slovenske rokometne reprezentance, je prispeval precejšen delež h kvalifikacijski zmagi nad Švico 33:30 v Velenju. Celjanu gre to jesen izvrstno.

Dragan Gajić verjetno igra v življenjski formi. Priznava, da še nikdar ni bil tako učinkovit. V francoskem prvenstvu je povprečje prvega strelca lige kar 8,71 zadetka na srečanje ob skupno 85-odstotni realizaciji. Izvajal je 22 sedemmetrovk in prav vse zadel. Pravzaprav mu že malce presedajo vprašanja, kdaj bo zgrešil prvo, v Franciji pa obljubljajo ob tisti priložnosti celo buteljko vina. ''Serija je, da ... Upam, da bo čim dlje trajala,'' pravi Celjan po individualno odličnem začetku sezone, ekipno pa malo manj, saj se Montpellieru ni uspelo povzpeti v ligo prvakov iz kvalifikacijskega dvoboja s poljsko Wislo, zato pa bo poskušal osvojiti pokal EHF. Seveda 29-letnik ni tako naiven, da bi si domišljal, kako bo takšna stopnja učinkovitosti trajala v nedogled, ampak dokler traja, je sladko.

Že nekaj let je Gajić dodana vrednost tudi v reprezentanci. Švicarjem je ob enem zgrešenem strelu zabil pet golov. ''V prvem polčasu smo igrali veliko bolje in kompaktneje v obrambi, v drugem je naša obramba postala 'človek na človeka', zelo razpotegnjena. Dobro, zmagali smo, čeprav z igro v drugem polčasu ne moremo biti zadovoljni. Tedaj, ko bi morali biti najmočnejši, smo bili pravzaprav najslabši. Nič, nobeni zmagi se ne gleda v zobe, ampak v Ukrajini bomo morali prikazati veliko boljšo igro,'' se zaveda prvo slovensko desno krilo.

Skok nazaj na klubsko prizorišče. Kar naenkrat se je poleg Thierryja Omeyerja, ki je trenutno poškodovan, Michaela Guigouja in Vida Kavtičnika znašel med najizkušenejšimi v ekipi, zato poskuša karseda pomagati mlajšim, še posebej prišlekoma Juretu Dolencu in Mateju Gabru. ''Sloga nisem spreminjal. Morda sem postal še bolj odločen po lanski sezoni, ki je bila psihično precej naporna,'' pravi ob obilni jesenski žetvi zadetkov in skromno dodaja: ''Tudi sam sem presenečen. Trudim se, igram z užitkom in s srcem.''

Ne spreglejte