Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
1. 11. 2012,
7.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 7.01

7 let, 12 mesecev

Gajić: Zdaj je tekma še večji 'gušt'

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Široko nasmejan je bil Dragan Gajić po srečanju z Romunijo. Ne zgolj zaradi zmage, ampak tudi zato, ker se je po dolgem času vrnil k enemu zanj najljubših početij - igranju rokometne tekme.

Dragan Gajić je proti Romuniji zaradi znanih dogodkov v aferi Montpellier odigral prvo tekmo po več kot mesecu dni. Navzven niti ni bilo videti, da je nekaj tednov treniral zgolj individualno. Bil je dobri stari Gajo – hiter, natančen, eksploziven, prizadeven, zabil je tri gole. "Kot da bi igral prvo tekmo v pripravah na novo sezono. Super je. Mi smo rokometaši, uživamo v igri. Vesel sem, da so me fantje sprejeli, ni bilo nikakršnih težav. Ravno nasprotno: padlo je tudi nekaj šal. Res sem vesel, da sem se vrnil v Slovenijo. Če bomo zmagali še v nedeljo, bo vse skupaj še veliko lepše," je po srečanju dejal četici novinarjev, o zadevah v zvezi z dogajanjem v Franciji pa Celjan ni želel razpredati.

Zato pa je – nezgrešljivo zadovoljen, ker je spet na igrišču – potrpežljivo razlagal o srečanju in svoji igri, ki pa je ni želel tiščati preveč v ospredje. "Malo izgubiš občutek za tekmo. Po moji oceni bo v nedeljo še veliko bolje, čeprav že tokrat ni bilo slabo po tako dolgi odsotnosti. Počasi, skozi tekme, se bom vračal. Upam, da naslednji teden tudi v Montpellieru," je dejal in potrdil dodatno energijo: "Gotovo sem igral s posebnim motivom. Po daljši odsotnosti bi rekel, da je še večji 'gušt' odigrati tekmo, še posebej če je ta na reprezentančni ravni. Uživam v rokometu in zdaj mi je še veliko slajše." Kaj pa navijači? "V Bonifiki je po moje veliko bolje igrati kot na primer v Stožicah, kjer bi vse izgledalo napol prazno, če bi se zbralo 2000 ali 2.500 ljudi. Lepo vzdušje, mislim, da smo gledalcem to vrnili z nekaj atraktivnimi potezami. Nadaljevati moramo s prepoznavno igro in vztrajati v tem slogu."

Vztrajanje pri modernih smernicah rokometa bo Slovenija lahko demonstrirala že kaj kmalu, in sicer v nedeljo, ko jo že čaka druga tekma kvalifikacij. Tekmec pa Belorusija s Sergejem Rutenko na čelu: "Mislim, da je Belorusija kvalitetnejša ekipa kot Romunija. Navsezadnje se je v reprezentanco vrnil tudi Sergej Rutenka, njihovo najmočnejše orožje. Pričakujem spet zmago, moramo vknjižiti dve točki. Konec koncev je to tudi naša obveza, če želimo tvoriti evropski rokometni vrh."

Ne spreglejte