Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2008,
15.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 2. 2008, 15.10

8 let

Dvoboj starih rivalov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gostovanje Celja PL v Barceloni bi lahko rešilo marsikatero vprašanje o enakovrednosti ekip v skupini IV. LP. Strateg "pivovarjev" pravi, da bodo vsako najmanjšo priložnost poskušali izkoristiti.

Celje proti Barceloni – pred leti je bila to tekma, ki je ni izpustil nihče od športnih navdušencev. Rivalstvo za prevlado v Evropi, ki ga je med leti 1996 in 2000 trdo v rokah držal katalonski velikan. "O stari slavi ne moremo več govoriti. Pred leti je obstajala peščica večno nepremagljivih ekip, ki so dominirale na evropskem prostoru. Danes temu ni več tako. Mogoče bi po igralski zasedbi sodeč lahko bil to Ciudad Real, a tudi pri slednjem se je pokazalo, da ni nepremagljiv. Mislim, da je dandanes izenačenost klubov izjemna. med najboljših 16 klubov pa razlike v kvaliteti skoraj da ni," meni trener Celja Pivovarne Laško in mož, ki odlično pozna evropsko rokometno sceno Slavko Ivezič.

Svojo ekipo je mobiliziral do popolnosti, na prvi tekmi lige prvakov v dvorani Zlatorog proti Szegedu so njegovi fantje marsikoga pozitivno presenetili. Popolna kontrola nad igro vseh 60 minut, visok tempo igre, odlično sodelovanje, ne pretirano tehničnih napak. S podobnim pristopom obstaja tudi upanje v Blaugrani, kjer je celjski rokometni klub slavil zmago le enkrat v zgodovini lige prvakov. "V tekmo v Blaugrani gremo neobremenjeno. V žepu imamo dve točki, gostovanja pa so venomer težka in nepredvidljiva. Na drugi strani bodo pri Barceloni po porazu pri Gudmeju zagotovo nekoliko obremenjeni in pod pritiskom. Tu vidim upanje za nas, saj nimamo kaj izgubiti."

Strašljiva igralska imena

Priprave na tekmo bodo v Celju zelo kratke, igralci bodo posnetke Barcelone prvič pogledali danes, medtem ko jih je Ivezič dodobra preučil. "Barcelona ima vse igralne položaje dobro izpopolnjene, po mojem pa je na vratarskem mestu daleč najmočnejša. Imena Kasper Hvidt, David Barrufet, Venio Losert povedo vse. Nevarna je tudi s šestmetrske črte, kjer igrata danski reprezentant Jesper Noddesbo ter Ruben Garabaya, na zunanjih položajih mojstri kot so Jerome Fernandez, Iker Romero in Laszlo Nagy. Pridružil se jim je še mladi Nenadić. Mislim tudi, da nimajo nikakršnih težav s poškodbami," je na vrhunske posameznike opozoril strateg slovenskih državnih prvakov, ki bo v katalonsko prestolnico odpotoval brez Alema Toskića in Renata Sulća.

Zato pa bo podobno kot za srečanje proti Picku v ekipo prijavil mladega krožnega napadalca Vinka Matešiča, ne mestu levega krila pa bo ob Ediju Kokšarovu zaigral Vasja Furlan.

Ne glede na sloves Barcelone ter njeno prekletstvo Celjani v petek zjutraj ne potujejo na Pirenejski polotok z belo zastavo. "Nikakor se Barcelone ne bojimo, jo pa vsekakor spoštujemo in cenimo. Jasno pa je, da lahko z dobro obrambo in potrpežljivim napadom pripravimo kakšno presenečenj," je pogovor za Sportal pred drugim krogom lige prvakov zaključil Slavko Ivezič.

Ne spreglejte