Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
20.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 20.40

8 let, 3 mesece

Drugi polčas preprečil katastrofo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti ruski Zvezdi iz Zvenigoroda z 31:36. Končni izid je bil še kar zgleden, glede na prvih 30 minut.

Katastrofalen prvi polčas je "krimovke" stal vsaj možnosti boja za zmago. Varovanke Bojana Čotarja so tokrat pokazale enega najslabših polčasov v zgodovini kluba, saj so pred nadaljevanjem zaostajale kar 15 golov. Ob tem ni bilo ničesar od napovedane hitre in široke igre, upi na ugoden razplet pa so se posledično razblinili kot milni mehurček. Nerazumljivega padca po obetavnem začetku ni mogel popraviti niti boljši drugi polčas, ko je igra Rusinj pričakovano padla in gostjam dovolila vsaj znosen poraz.

Galjevičanke so začele tako, kot so načrtovale, pa čeprav je Čotar dodobra premešal začetno postavo. V vratih je bila Sergeja Stefanišin, na mestu krožne napadalke Anja Argenti, desno krilo Olena Jacenko, levo Maja Zrnec, leva zunanja Gabriella Kindl, desna Anja Frešer in organizatorka Andrea Lekić.

Delni izid 8:0!

Ta sedmerka je začela poletno in hitro, predvsem hitrost pa naj bi bil Krimov adut v dvoboju z visokimi in močnimi Rusinjami. Po protinapadih Argentijeve in Zrnečeve ter prodoru Lekićeve je že kazalo tako in bilo celo 3:0 za Ljubljančanke, ki pa so nato popolnoma popustile. Od igre na krila ni bilo ničesar, pa še tiste žoge, ki sta jih bili deležni Jacenkova in Zrnečeva, so končale mimo gola.

Pravi polom se je ob popolnoma apatični igri gostij tako napovedal že zgodaj, saj so Rusinje z delnim izidom 8:0 že po približno 15 minutah vodile z 10:4. Čotar je zahteval minuto odmora in na igrišče poslal Natalijo Derepasko in Barbaro Varlec (pozneje še Uršo Oven, Amro Pandžič in Neli Irman), a vse to ni prav nič pomagalo. Še več, prednost Rusinj je vztrajno rasla, krimovke pa so skušale rusko obrambo prebiti po sredini, kjer je bila najbolj čvrsta.

Posledica vsega skupaj je bila ogromna prednost Zvezde pred nadaljevanjem, gostiteljice so namreč vodile kar za 15 golov (22:7), ob tem pa so dvakratne evropske prvakinje iz Ljubljane spet ponavljale isto napako, ki jih je stala poraza proti Nürnbergu; prepočasi so se vračale v obrambo in na ta način Jeleni Dimitrijevi dovolile veliko lahkih golov iz protinapadov.

Za kanček boljša obramba

V drugem polčasu je "krimovkam" sicer uspelo malce popraviti vtis, predvsem ko se je v vrata vrnila Tatjana Alizar in ko so ob njej igrale še Irman, Zrnec, Lekić, Hrnjič, Frešer in Oven. Ta postava je zaslužna, da so slovenske prvakinje - tudi ob bistveno bolj borbeni predstavi - Rusijo zapustile z vsaj znosnim porazom.

Ob bistveno manj agresivni in domiselni igri Rusinj, te so sicer na začetku drugega polčasa povedle celo za 17 golov (25:8, 27:10), je Hrnjičeva v 45. minuti prvič po dolgem času zaostanek znižala na manj kot deset golov, toda časa za presenečenje ni bilo več. Vse, kar je Čotarjevim igralkam uspelo, so bili štirje goli razlike v 59. minuti, ko je zadela Lekićeva.

Ne spreglejte