Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
3. 6. 2014,
13.10

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dragan Gajić slovenska rokometna reprezentanca Avstrija rokomet

Torek, 3. 6. 2014, 13.10

8 let, 1 mesec

Dragan Gajić: Če ne gre čez obrambo, bo šlo pa okrog

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometna reprezentanca je na prijateljski tekmi pred tekmama dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo ugnala Avstrijo. Tako igralcem kot vodstvu je jasno, da je prostora za napredek še precej.

"Tekma je tekma. Ko si na igrišču, daš vse od sebe. Igramo zase in za občinstvo. Moramo zadovoljiti njegove visoke apetite," je po prijateljski zmagi nad Avstrijo dejal levoroki Dragan Gajić, ki je srečanje odigral v slogu prvega (ostro)strelca francoskega prvenstva. Dosegel je kar 14 zadetkov, iz igre zgrešil le enkrat, v avstrijski gol pa poslal vseh osem žog, ki jih je tja usmeril s sedmih metrov.

Nekaj zaskrbljenosti je porajal njegov šepajoči odhod iz igre. Zdelala ga je zadnja stegenska mišica na desni nogi. "Za mano je naporna sezona, malce sem preutrujen. Verjamem, da ni nič hujšega. Zdaj ni čas za jokanje," je povedal, potem ko je četici mladih oboževalcev podelil želene podpise in pokramljal z njimi. Očitno poškodba ni hujša, teh ima Celjan to sezono že vrh glave. Šlo je bolj za krč in po zadnjih informacijah je Gajo že opravil dopoldanski trening v fitnesu.

Vsi so lahko boljši

Slovenija je proti Avstriji v določenih obdobjih delovala zelo dobro, predvsem v prvi četrtini tekme in v zadnjih desetih minutah. Pozna se odsotnost poškodovanih in kaznovanih igralcev, nekateri so dobili nove, vplivnejše vloge. V vsakem primeru je prostora za napredek še kar nekaj, do dvodejanke z Madžari, ki lahko Sloveniji prinese ali odnese svetovno prvenstvo, ga bo nujno izrabiti.

"Na začetku smo dobro igrali v obrambi, bili dovolj agresivni. Preveč imamo še nihanj, ki jih moramo do tekem z Madžarsko odpraviti in vse segmente igre izboljšati za od dvajset do trideset odstotkov. V posamičnih dvobojih z Madžari bo zelo težko, zato moramo več teči in igrati hitreje. Ampak dovolj časa imamo, da se pripravimo," stvaren, a kot vedno pozitiven ostaja Gajić.

Če niso višji, so lahko hitrejši

Jasno je, da Slovenci proti vzhodnim sosedom ne bodo imeli premoči v višini, saj sta poškodovana oba leva zunanja igralca, ki merita čez dva metra. Zato bo treba prilagoditi strategijo, ki je Slovenci na tekmi z Avstrijo prav gotovo niso razkrili v popolnosti.

Prvo slovensko desno krilo in dodana vrednost reprezentance poudarja disciplino in pomembnost tega, da se držijo sistema. Do madžarskega gola pa je, seveda ob obveznem kakovostnem branjenju svojih vrat, mogoče priti po različnih poteh. "Če ne gre čez obrambo, bo šlo pa okrog," se je nasmehnil zvezdnik Montpelliera, kjer bo ostal tudi v prihodnjih treh letih.

Ne spreglejte