Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 9. 2021,
19.42

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator državno prvenstvo

Nedelja, 12. 9. 2021, 19.42

2 leti, 7 mesecev

DP V ROKOMETU ZA ŽENSKE, 1. KROG

Krimovke odločno začele braniti naslov, uspešne tudi mlinarke in Celjanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Krim Mercator, Allison Marie Pineau | Krimovke so z visoko zmago odprle sezono. | Foto Guliverimage

Krimovke so z visoko zmago odprle sezono.

Foto: Guliverimage

Z visoko zmago Krima nad Zagorjem (40:18) se je v ponedeljek začela nova sezona rokometnega državnega prvenstva za ženske. Mlinotest Ajdovščina je v soboto z 32:23 ugnal Ptuj, Celjanke pa so danes ugnale Litijo (36:21). V prvi ženski rokometni ligi po novem nastopa vseh 16 ekip, ki so se prijavile v tekmovanje.

Za uvod v novo sezono državnega prvenstva prvenstva so v ponedeljek rokometašice Krima visoko ugnale Zagorje, v soboto pa so jim sledile še mlinarke, ki so doma ugnale Ptujčanke. Dve srečanji prvega kroga sta prestavljeni, v nedeljo pa so rokometašice Z'dežele visoko zmagale na gostovanju pri Litiji.

Tekmovanje letos v dveh skupinah

Elitni enajsterici iz minule sezone (Krim Mercator, Mlinotest Ajdovščina, Krka Novo mesto, Zelene doline Žalec, Z'dežele, Zagorje, Trgo ABC Izola, Velenje, Litija, Ptuj, Koper) se je pridružilo še pet ekip. To so mariborski Branik, Vrhnika, Olimpija, Naklo in Zvezda Logatec.

Ekipe so v prvem delu razdeljene v dve skupini, in sicer na modro in zeleno. V prvi bo nastopalo najboljših deset klubov minule sezone, v drugi pa se bo peterici novink pridružil Koper, ki je sezono sklenil na zadnjem, enajstem mestu 1. ženske rokometne lige. Zelena skupina bo tekmovanje začela prihodnji konec tedna.

Deseterica iz modre skupine se bo v prvem delu tekmovanja pomerila po dvokrožnem sistemu, zelena pa po trikrožnem. Najboljša sedmerica modrega dela 1. ženske rokometne lige se bo neposredno uvrstila v četrtfinale, medtem ko bosta osmouvrščeno ekipo v prvi polovici marca čakali dodatni kvalifikacijski tekmi z najboljšo ekipo zelene skupine.

V četrtfinalu z dvema tekmama se bodo zmagovalke kvalifikacij pomerile z najboljšo ekipo modre skupine, iz katere bodo izhajali tudi preostali pari (2-7, 3-6, 4-5). Zmagovalne ekipe četrtfinalnih tekem nato čaka še šest dodatnih tekem, ki bodo dale ime novih prvakinj, poraženke pa prav toliko tekem v boju za razvrstitev od 5. do 8. mesta.

Po enakem sistemu se bodo v drugem delu tekmovanja za končno razvrstitev borile tudi preostale ekipe. V boj za razvrstitev od 9. mesta naprej se bodo podale poraženke kvalifikacij, 9. in 10. ekipa modre skupine ter zasedbe, ki se bodo v zeleni skupini na lestvici zvrstile od 2. do 6. mesta. Ekipe čakajo tekme, ki bodo zmagovalke posadile z ligo za razvrstitev od 9. do 12., poraženke pa od 13. do 16. mesta.

DP, 1. krog:

Modra skupina:
Ponedeljek, 6. september:
Krim Mercator : Zagorje  40:18 (17:9)

Sobota, 11. september:
Mlinotest Ajdovščina : Ptuj 32:23 (14:12)

Nedelja, 12. september:
Litija : Z'dežele 21:36 (13:18)

Preloženo:
Zelene doline Žalec - Velenje
Trgo ABC Izola - Krka

Ne spreglejte