Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 18.55

8 let

Dokončno slovo Krimovk od četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po reprezentančnem premoru je Krim Mercator v soboto nadaljeval s ligo prvakinj. V 5. krogu so se "tigrice" pomerile s švedskim Sävehofom s katerim so se razšle brez zmagovalca (24:24).

Tudi brez Derepaskove

Krimovke, ki so v LP nazadnje zmagale v prvem krogu prav proti Švedinjam (31:30), so proti slednjim nastopile kot napovedano brez krožne napadalke Ljudmile Bodnjeve in organizatorke igre Egnes Siti, ob obeh pa je manjkala tudi Natalija Derepasko.

Obe ekipi sta svoja prve dva napada zapravili, prve so zadele Krimovke, kjer se je med strelke vpisala Tanja Oder, medtem ko so gostje do prvega vodstva prišle v 7. minuti (4:3). Slednje so imele možnost za vodstvo +2, a je Tatjana Alizar obranila sedemmetrovko Johanni Ahlm. To jim je uspelo v 14. minuti predvsem po zaslugi Ahlmove in zaradi številnih napak domačih v napadu, kjer je predvsem šepala igra na črto.

Zadevali predvsem krilni igralki

V 17. minuti so "tigrice" izenačile na 7:7, ko so dvakrat zadele ob igralki več, oba zadetka pa je prispevala Dijana Golubić. Tri minute zatem se je domači strateg Bojan Čotar odločil za dvojno menjavo, tako sta prišli v igro Gabriella Kindl in Barbara Varlec, iz igre pa sta odšli Andrea Lekić ter Anja Frešer. Pet minut pred iztekom prvega polčasa so Krimovke prišle po daljšem času do vodstva (10:9), od tega sta sedem golov prispevali obe krilni igralki.

Tri minute pred koncem polčasa je bilo +2 (11:9), zadnji gol so zadele domače igralke ob igralki manj, saj je bila izključena Kindlova. Za njo je dve minuti kazni prejela še Odrova, tako so imele Švedinje 47 sekund dve igralki več, kar so izkoristile in izenačile (11:11). Z neodločenim izidom pa se je tudi končal prvi del igre (13:13).

Sedem minut brez zadetka

V drugem polčasu je v vratih Krima dobila priložnost Sergeja Stefanišin, ki je zamenjala Alizarjevo (slednja je v prvem polčasu zbrala šest obramb). Polčas se je začel podobno prvemu, z napakami na obeh straneh v napadu, prve pa so znova zadele domače igralke. Čotar je po dveh zgrešenih strelih in izgubljeni žogi zamenjal Varlečevo, na drugi strani je gostujoči trener namenil Vergeljukovi čuvarko.

Nadaljevale so se številne napake na obeh straneh, tako kar sedem minut ni padel zadetek, saj je šele v 44. minuti Odrova zadela iz sedmih metrov za vodstvo svoje ekipe (17:16). Sävehof je odgovoril s tremi zadetki in povedel 19:17. Domače rokometašice kljub nekaj zaporednim obrambam Stefanišinove niso uspele zadeti, še več, v 51. minuti so zaostajale že za -3 (18:21). Čotar je v zadnjih desetih minutah poizkusil tudi z Vergeljukovo kot krožno napadalko in Majo Zrnec kot organizatorko igre.

Preobrat Krimovk, a na koncu le izenačenje

Krimovke so se po zaostanku le zbrale, Odrova je zadela najstrožjo kazen, nato še ob igralki več ugnala vratarko in prinesla izenačenje, po zgrešenem strelu Švedinj, pa je Frešerjeva zadela za vodstvo z 22:21. Malo zatem je bilo 23:21, nato pa sta sodnika tri minute pred koncem izključila Frešerjevo, Sävehof pa je prišel do izenačenja.

Dvaindvajset sekund pred iztekom kazni je morala na klop še Vergeljukova, ki je ob tem napravila še prekršek za sedem metrov, ki pa ga je Stefanišinova obranila. Devetintrideset sekund pred koncem je Odrova zadela sedemmetrovko, na drugi strani so Švedinje tudi zadele in srečanje se je končalo brez zmagovalca. Z remijem so se "tigrice" dokončno poslovile od četrtfinala lige prvakinj in bodo svojo priložnost iskale v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Ne spreglejte