SiolNET. Sportal Rokomet
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dnevi, ko bo selektor razcepljen na dvoje (foto in video)

1,80

termometer

 | Foto:

Rokometna reprezentanca začenja priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo med 8. in 10. aprilom na Švedskem. Naloga bo težka, a optimizma je dovolj. Brez Klemena Cehteta.

Vloga selektorja in trenerja hkrati ima svoje prednosti in slabosti. Z vsakodnevnim trenerskim delom selektor ostaja v "formi", a po drugi strani se kdaj naloge tudi prekrivajo. Redko, saj so reprezentančni termini praviloma prosti klubskih obvez, a kdaj se vseeno zgodi. Selektor rokometne reprezentance, ki začenja priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, Veselin Vujović bo ta konec tedna z Zagrebom igral tudi zaključni turnir regionalne lige Seha.

A kot zatrjuje, bo v reprezentanci izpustil le kakšen trening ali dva. Tudi zaradi lažjega usklajevanja je bil za reprezentančno bazo tokrat izbran Čatež, ne Zreče kot običajno. Vsekakor Vujović reprezentančno akcijo začenja kot četrtfinalist lige prvakov, polfinalist regionalne lige in uradno najboljši trener v tem tekmovanju.

Klemen Cehte?

V reprezentanci - ta se je ob 12.00 zbrala v termah Čatež - ne bo Klemena Cehteta, ki je odpovedal sodelovanje. Vujović pa je na prvi dan aprila doživel še eno smolo. Nekdo mu je z avtomobila izmaknil tablico.

[video: 57789 / Priprave rokometne reprezentance.]

Priprave rokometne reprezentance.

Cehte se je direktorju reprezentance Urošu Mohoriču zahvalil za povabilo in sporočil, da ima v naslednjih dneh z Al Shababom dve tekmi in da jih želi odigrati, saj s klubom še nima rešenega statusa za novo sezono.

"Na Cehteta nimam posebnega komentarja. Javil se je direktorju reprezentance, da ni gotov glede pogodbe, da klub ni najbolj zadovoljen, ker bo odsoten. Dejal mu je, naj se Cehte javi meni. Poslal mi je zahtevek za skype, jaz sem ga sprejel, poslal sem mu pet ali šest sporočil in ga klical pet- ali šestkrat, ni mi odgovoril. Ne vem, kaj se z njim dogaja. Njega ni tu in mislim, da ga ne bo. Na tem položaju imamo dovolj igralcev," je dejal Vujović, ki ga podvojena količina dela ne moti, ampak še dodatno motivira.

Za zdaj v reprezentanci še ni štirih igralcev Montpelliera, Deana Bombača, Gorazda Škofa, Gašperja Marguča in  Simona Razgorja, ki imajo klubske obveze.

Uroš Zorman v izbrani vrsti ostaja prvi med enakimi. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Zorman v izbrani vrsti ostaja prvi med enakimi. Foto: Vid Ponikvar Kapetanov pogled

"Priprave na kvalifikacije bodo zelo kratke, a sezona je v polnem teku, tako da bi morali biti vsi igralci pripravljeni na prihajajoče treninge in v pravi formi pričakati turnir na Švedskem. Reprezentance, s katerimi se bomo pomerili, bodo zagotovo močnejše za kakšnega izmed igralcev, ki ga na evropskem prvenstvu nismo videli in tako bo tudi pri nas," je dejal kapetan Uroš Zorman.

Velik izziv

V kvalifikacijah za Rio Vujovića po 14. mestu na evropskem prvenstvu čaka zahtevna naloga. Dva tekmeca sta ista kot na Poljskem. Švedska, ki v Malmöju gosti turnir, in Španija. Tretja ekipa je Iran. Slovenija bo 8. aprila najprej igrala s Španci, v Rio bosta odpotovali prvi dve reprezentanci.

 | Foto:

Nekateri so se poslovili, drugi ozdraveli, tretji dobili priložnost

Reprezentanca ni bistveno spremenjena. Sama sta se poslovila Dragan Gajić in Luka Žvižej. Že pred EP se je poslovil Jure Natek, poškodovani so Aljoša Rezar, Primož Prošt in Klemen Ferlin. Po selektorjevi odločitvi ni zraven Mihe Žvižeja. V za zdaj še 21-člansko ekipo se je vrnil Marko Bezjak, ozdravela sta Jure Dolenec in Klemen Cehte, priložnost je dobil Celjan Žiga Mlakar.

Seznam rokometne reprezentance za olimpijske kvalifikacije:
 

Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lubbecke)


Levi krili: Darko Cingesar (Maribor Branik) in Simon Razgor (Meškov Brest)


Levi zunanji: Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), Borut Mačkovšek (Eisenach)


Srednji zunanji: Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg) in Dean Bombač (Pick Szeged)


Desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Vid Kavtičnik (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško)


Desni krili: Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje)


Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier)

Rezerve: Blaž Janc (Celje PL), Urh Kastelic (Maribor), Matic Verdinek (Maribor), Uroš Bundalo (Nantes), Nejc Cehte (Gorenje), Vid Levc (Gorenje) in Staš Skube (Gorenje)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin