Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 5. 2010,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 5. 2010, 15.35

8 let

Derbi Gorenje vs. Celje registriran s 34:32

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Derbi petega kroga MIK 1. lige med Gorenjem in Celjem PL, ki se je končal z izidom 34:32 za Velenjčane, je registriran s tem izidom, kljub temu, da so se Celjani pritožili.

Celjski klub se je namreč pritožil zaradi materialnega kršenja pravil, a ZROPS je danes to tekmo registriral, v izjavi pa zapisal: "RK Celje Pivovarna Laško v pritožbi navaja, da je prišlo do kršitve rokometnih pravil, ki so se zgodile na tekmi RK Gorenje – RK Celje Pivovarna Laško, odigrane v Velenju 25. aprila 2010, in sicer gre za dva dogodka, ki sta po mnenju pritožnika vplivala na končni izid tekme. Pri prvem, ki ga pritožnik izpostavlja in se je zgodil v 44. minuti, ko je igralec RK Celje Pivovarna Laško št. 23 Edvard Kokšarov dosegel zadetek. Sodnika sta zadetek priznala, nato pa na zahtevo delegata tekme tekmo prekinila in doseženi zadetek razveljavila zaradi napačne menjave igralca št. 7 Renata Vugrinca. Pri drugem, ki se nanaša na prvega, pritožnik navaja, da sta sodnika razveljavila zadetek na zahtevo delegata, s čemer sta storila materialno kršenje pravil - tretji odstavek tč. 18:1 v zvezi s Pojasnilom 9k tč. 18:1 rokometnih pravil. Po pregledu posnetka, zaslišanju (izjave) uradnih oseb ter mnenju strokovne komisije je bilo ugotovljeno, da so uradne osebe pri dogodku v 44. minuti tekme - menjava igralca RK Celje Pivovarna Laško Renata Vugrinca - delovale v skladu s pravilom tč. 18:1-4 in Pravilnikom o prostoru za menjave tč. 7-2, kar je posledično vplivalo na 'razveljavitev doseženega gola igralca RK Celje Pivovarna Laško Edvarda Kokšarova', ki je bil dosežen po tem, ko je časomerilka ustavila uro in je delegat skušal priklicati sodnika. Sodnika sta po pogovoru z delegatom še pred začetnim metom razveljavila gol in s tem nista kršila pravila tč. 9:2."

Tako Celje PL ostaja na prvem mestu MIK 1. lige s 46 točkami, Cimos in Gorenje (danes rudi uradno) pa jih imata po 41. Do konca prvenstva so še štirje krogi.

Ne spreglejte