Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič odstop

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 15.16

8 let

Denič razmišlja o odstopu, vrh RZS ga podpira

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po porazu z Belorusijo, ki je slovenski rokometni reprezentanci zaprl vrata evropskega prvenstva (EP), selektor Boris Denič razmišlja o odstopu. A zdi se, da ta ne bi bil sprejet.

Ne le neposredno po tekmi z Belorusijo, tudi po neprespani noči je jasno, da selektor moške rokometne reprezentance, potem ko mu je spodletela uvrstitev na evropsko prvenstvo 2014 na Danskem, razmišlja o odstopu. Pogodbo ima sklenjeno do leta 2016. Če bo res ponudil odstop, pa je njegova usoda odvisna od 23-članskega predsedstva Rokometne zveze Slovenije (RZS). Vidik vrha te organizacije je za Sportal opisal njen podpredsednik Boštjan Kozole.

''Kar se tiče mene osebno, sprejem morebitnega odstopa absolutno ne pride v poštev. Ne odstopamo od postavljenega cilja, ki je Rio 2016. Na eni od etap se je zalomilo. Morda so bile glave malo vroče. Boris je vrhunski profesionalec, borec, ne zna odnehati, neuspeh je gotovo težko sprejel. Prepričan sem, da je dal skozi že marsikaj in ga bo ta izkušnja naredila samo močnejšega ter željnega novih dokazovanj. Kar se tiče predsedstva, sploh ne pride v poštev, da bi o tem razmišljali,'' je pojasnil posavski poslovnež, ki pa se seveda ne slepi, da je tretje mesto v kvalifikacijah dober rezultat.

''Ni kaj veliko filozofirati, vsi skupaj lahko zaključimo, da so kvalifikacije neuspešne. Po tako uspešni sezoni na klubski ravni, v kateri so predvsem Celje, Gorenje, Maribor in Krim dosegli odlične rezultate, in po četrtem mestu na svetovnem prvenstvu je zmanjkala pika na i. Vsako leto se povečuje konkurenca. EP bodo izpustili tudi Nemci, Švedi so izpustili SP. Če nisi 100% se zgodi, kar se je nam. To ni katastrofa, a potrebna je temeljita in trezna analiza, kaj se je zgodilo po SP, da odkrijemo vzroke in jih odpravimo. Nikakor ni konec slovenskega rokometa. Že poleti imamo veliko akcij. Starejši dečki bodo nastopili na olimpijskih dnevih mladih, kadeti, mladinci na svetovnem, mladinke na evropskem prvenstvu, ženska reprezentanca se postavlja na noge. Skupaj z moško bosta nastopili na sredozemskih igrah, če bodo te sploh potekale. Midva s predsednikom RZS (Franjem Bobincem, op. a.) sva že včeraj dala zelo jasno podporo tako strokovnemu vodstvu kot igralcem. Če smo skupaj ob uspehih, je prav, da smo tudi v težkih trenutkih. Šport je seveda sestavljen tudi iz neuspehov. Naša naloga je, da iz tega položaja pridemo močnejši. Leta 2010 se nam ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo naslednje leto, nato pa sta sledila dva velika uspeha. Z moje strani ni niti najmanjše misli, da bi karkoli spreminjali. Stati moramo za reprezentanco,'' je bil jasen Kozole, nekdanji predsednik Krškega, ki je ta klub kljub nekaj finančnim tegobam in kasnejšemu izpadu iz prve lige stabiliziral in ga v roke naslednika Dušana Šiška predal v dobri kondiciji.

Ne spreglejte